Morda bi si celo zaslužili izenačenje na 3:3, po katerem bi bilo zelo zanimivo videti, kako bi se tekma razpletla. Slovence je resda malo odneslo na začetku obračuna, ko so Rusi hitro povedli z dvema goloma. Gre za splet več okoliščin. Navsezadnje je bila to premierna olimpijska preizkušnja za naše igralce, zato je bil pritisk velik. A ne glede na to so se risi kasneje zbrali in odigrali odločno, predvsem pa enakovredno. Spoznali so, da Rusi vendarle niso z drugega planeta in da se v svetovnem hokeju razlike med reprezentancami manjšajo. To dokazujejo tudi drugi izidi v Sočiju in na zadnjih svetovnih prvenstvih. Velesile imajo vse več težav z avtsajderji, zato se dogajajo presenečenja.

Lepo je prebrati, da so ruski hokejisti po tekmi dejali, da bodo morali odslej igrati bolje, če želijo računati na viden uspeh v Sočiju. To je nedvomno tudi pohvala za naše igralce, da so igrali resnično dobro. Končno so se nas spomnili tudi večji in vplivni mediji, potem ko je slovenski hokej predolgo čakal na podobne zapise. Že dlje časa smo namreč pomemben igralec na športnem zemljevidu, saj igralci z Anžetom Kopitarjem na čelu zadnja leta igrajo vidne vloge v pomembnih klubih. Slej ko prej je naša reprezentanca morala pokazati tako dobro igro, kot jo je proti Rusiji.

A zdaj je ta tekma kajpak že pozabljena, saj sledi pomemben konec tedna z obračunoma proti Slovaški in ZDA. Ni dvoma, da nam Slovaki ustrezajo, igralci morajo le z obema nogama ostati na trdnih tleh. Vsi vedo, kako se lotiti naslednjih tekmecev, predvsem pa bo spet pomemben začetek. Po prvem krogu nam Slovaki gledajo v hrbet, zato bodo tekmo s Slovenijo zagotovo vzeli z vso mero resnosti. Po debaklu proti Ameriki, ko so nepričakovano izgubili kar z 1:7, bodo naredili vse, da bi popravili vtis. Vsekakor je Slovaška tekmec, ki ga moraš spoštovati, ne pa se ga tudi bati. Fantje vedo, kje lahko iščejo priložnosti, in zaželel bi jim vse dobro. Naj uživajo v olimpijskem nastopu, naj jim uspejo popolne igre. Verjemite vase in v moštvo. To vam bo prineslo uspeh.

Andrej Brodnik je v dresu Slovenije odigral 92 tekem in nastopil na devetih SP.