Domračeva je kljub zgrešenemu strelu za več kot minuto ugnala drugouvrščeno Švicarko Selino Gasparin in rojakinjo Natalijo Skardino, ki sta bili na strelišču 100-odstotni.

Ena od slovenskih junakinj v Sočiju je pokazala še en dober nastop, a se tokrat ni vmešala v boj za vrh. Preveč je bil glede na razplet tekme že zgrešen strel na prvem postanku leže. Ko je še enkrat zgrešila na zadnjem postanku, je izgubila še deseterico. Tekme so tokrat zaznamovale veliki zaostanki za zmagovalko, saj je slovenska šampionka iz Ihana zaostala za 3:19 minute, a je to zadostovalo za visoko uvrstitev.

Teja je tvegala premalo

"Dosegla sem še eno vrhunsko uvrstitev, a škoda je tistega strela leže. Res ne vem, kje sem naredila napako. Leže že dolgo nisem zgrešila, že od novega leta naprej ne, in danes sem se vnovič spraševala, kako to, da ne morem zadeti vseh strelov. Vedela sem, da je še 15 tarč in seveda sem skušala opraviti v nadaljevanju čim bolje," je po tekmi povedala 33-letna slovenska tekmovalka.

"Nastop je bil odličen. Že pred tekmo smo vedeli, da bo za medaljo treba streljati ničlo in to se je potrdilo. Tekaško Teja ni pokazala vsega, malo premalo je tvegala, verjetno pa je bila tudi utrujena od slavja in vseh obveznosti, ki jih ni vajena. Tekaško sta danes izstopali Domračeva in Gabrielo Soukalova, nato pa je zadaj 10 deklet, kjer je tudi Teja," je o tekmi povedal slovenski trener Uroš Velepec.

Domračeva medaljo posvetila trenerju

Domračeva je na Krasnaji Poljani pred tremi dnevi zmagala že v zasledovanju, na posamični tekmi pa je bila po strelski napaki in minuti pribitka vseeno prepričljivo najboljša. Tekma je bila pravi šov 27-letne Domračeve, tekmice pa so se v ozadju pomerile za srebro in bron.

"Zmaga mi veliko pomeni. Tukaj so se mi izpolnile sanje, ki sem jih imela že v otroštvu. Na tekmi sem imela zelo hitre smuči, zato sem bila med tekmo zelo mirna in sproščena," je dejala zmagovalka, ki je tudi drugo zlato medaljo posvetila svojemu trenerju, ki je obolel za rakom. "Njemu se moram zahvaliti za zelo, zelo veliko stvari," je še dodala.

Najbolj razočarani Čehi

Tako kot Gregorinova so grešile tudi tekmice in do medalj sta prišli še Gasperinova in Skardinova. Najbolj sklonjenih glav so iz stadiona Laura odšli Čehi, ki so imeli z Gabielo Soukalovo in Veroniko Vitkovo kar dve tekmovalki, ki sta bili v igri za oder za zmagovalke, a na zadnjem streljanju nista zdržali pritiska in osvojili četrto in šesto mesto. Izkušena Finka Kaisa Mäkäräinen je na zadnjem streljanju zgrešila kar dvakrat in bila deveta.

V soboto imajo biatlonci v Sočiju prost dan, v nedeljo je na sporedu moška tekma s skupinskim startom, v ponedeljek pa še ženska s Tejo Gregorin. "Čakam, da grem v naslednji boj," je še povedala slovenska tekmovalka.