Pred začetkom današnje tekme so za favorite veljali Francoz Alexis Pinturault, Američana Ted Ligety in Bode Miller ter Kostelić, na koncu pa je le slednjemu uspelo upravičiti pričakovanja in se veseliti nove medalje. Pinturault, ki je imel že po smuku velik zaostanek, je na slalomu odstopil, Američana pa se na težki slalomski progi, ki jo je zakoličil Ante Kostelić, nista najbolje znašla in sta precej zaostala ter osvojila 6. (Miller) in 12. mesto (Ligety).

Po smuku je vodil Norvežan Kjetil Jansrud, ki je na koncu osvojil nehvaležno četrto mesto. Kostelić je bil po smuku sedmi, pred Viletto je imel 71 stotink prednosti, a jih ni uspel zadržati, Innerhofer pa je bil na smuku osmi, 13 stotink za Hrvatom.

Kosi diskvalificiran

Edini slovenski predstavnik v superkombinaciji Klemen Kosi je današnji olimpijski nastop končal brez uvrstitve. Čeprav je bil najprej zaveden kot 22., z zaostankom pet sekund in 43 stotink, so ga prireditelji kasneje diskvalificirali, saj je na slalomu napravil napako. Diskvalificiran je bil tudi zmagovalec smuka Avstrijec Matthias Mayer.

Kombinacijski smuk se Kosiju danes ni posrečil, a je še ujel trideseterico ter je drugi del tekme, slalom, začel s prvega startnega mesta. Najboljših razmer pa ni izkoristil, po veliki napaki, ko je šel peš nazaj do zgrešenih vrat, je namreč izgubil preveč časa, napaka pa ga je stala uvrstitve.