»Stanje ne more biti dobro«

»Stanje ne more biti dobro. Ta poškodba potrebuje rehabilitacijo, dolgo od šest do osem tednov. Zdaj imam nove občutke, skoki danes niso bili stoodstotni, ker je v smučini povsem drugačen občutek. Vem, kje imam rezerve. A zaradi tega ciljev ne bom spustil, kaj bo pokazala realnost, bomo pa videli,« je dejal Kranjec, ki je na treningu zabeležil 59. (111,5), 33. (122 m) in 34. (121 m) rezultat.

Prevc z daljavo dneva

Peter Prevc je kot običajno stopnjeval svoje nastope, skočil je 128 m (9. mesto), 131 m (4. mesto) in v zadnji kar 138,5 metra, kar je bila tudi daljava dneva in seveda najboljši dosežek tretje serije. V prvi je bil najboljši Kamil Stoch, ki ga lažja poškodba ni ovirala, v drugi pa Nemec Severin Freund. Omenjeni tekmovalci so ob Gregorju Schlierenzauerju, Avstrijec je bil na treningih dvakrat tretji, tudi glavni favoriti tekme.

Tepeš in Hvala nista našla pravih občutkov

Preostali Slovenci z izjemo enega dobrega skoka Jerneja Damjana niso pokazali veliko, Jurij Tepeš in Jaka Hvala pravih občutkov nista našla, Damjan pa je z zadnjim skokom, dolgim 130,5 metra (6. mesto) vendarle poskrbel za malo optimizma.

»Veliko stvari gre narobe, med drugim tudi tisto, kar je bilo moje najmočnejše orožje, let v zraku. Vseeno pa upam, da sem si zagotovil mesto v ekipi,« je dejal Tepeš, Damjan je bil bolj optimističen. »Zdaj vem, kaj moram delati, poznam pravo smer. Zelo sem vesel, da se mi je pravočasno posrečil skok,« pa je bil boljše volje Damjan.

Jaka Hvala je bil tako kot na treningih na mali skakalnici najslabši od Slovencev.