Rudi Hiti: Dobro igro slovenske reprezentance, ki je na igre v Rusijo prišla neobremenjeno. Fantje v Sočiju resnično nimajo kaj izgubiti, je pa sistem takšen, da bo zaradi razlike v zadetkih pomembna že vsaka tekma, zato tekmeci ne bodo taktizirali. Naše hokejiste čaka hud boj v obrambi, a upam na najboljše, torej na dostojen odpor in dobro dnevno formo vratarja Roberta Kristana. Kako lepo bi bilo, če bi šli hokejisti po poti uspehov drugih olimpijcev, ki nas v teh dneh razveseljujejo s številnimi kolajnami. Ker sem bil tudi sam olimpijec, vem, da so športniki na vsakih igrah zelo povezani in se iskreno veselijo uspehov, ki vsakogar napolnijo z dodatno motivacijo. Kot rečeno, bo veliko odvisno od naše obrambe, kjer po drsalnem in tehničnem znanju izstopata Mitja Robar in Aleš Kranjc. Igralci morajo igrati preudarno. Ne smejo izbijati ploščkov na pamet in brez nadzora. Rusom se ne bo poznalo, da so igralci iz NHL v Soči prispeli šele v ponedeljek, saj gre za same vrhunske hokejiste, ki jim ni pomembno, v kateri ekipi igrajo. Hitro se znajo prilagoditi razmeram. Tukaj je pomemben moštveni duh, kjer imajo izredno kvaliteto Američani. Rekel bi, da so v tem elementu celo boljši od Kanadčanov. Je pa v športu vse mogoče, tudi kakšna senzacija. Predstavljajte si, da Rusi desetkrat zatresejo okvir vrat namesto mreže. Če bo slovenska obramba dlje časa zdržala brez zadetka, lahko Rusi postanejo nervozni in začnejo igrati preveč individualno. Če pa Slovenija doseže prvi gol, bo sploh cirkus. Verjamem, da ne bomo brez priložnosti. Imamo Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka v istem napadu, a bolj pri srcu mi je trio Žiga Jeglič, Rok Tičar in Robert Sabolič, saj so zelo povezani, zato od njih pričakujem veliko.

Tomaž Vnuk: Pričakujem predvsem dobro zabavo in najboljši hokej, kar ga je Slovenija kadar koli prikazala. Rezultat? Tukaj velikih pričakovanj nimam. Bodimo realni, točke v predtekmovanju z našega vidika niti niso toliko pomembne, se bo pa treba osredotočiti predvsem na odločilno, četrto tekmo, po kateri se bo zmagovalec uvrstil v četrtfinale. Fantje morajo igrati z veliko koncentracije in discipline. Pomembni bodo začetki tekem, je pa dejstvo, da smo v Soči tako kot vseh dvanajst udeležencev poslali najboljšo reprezentanco, kar je na razpolago. Imamo udarni napad z Anžetom Kopitarjem, Janom Muršakom in Davidom Rodmanom, tekmeci pa imajo vrhunsko kakovost v vseh štirih napadalnih trojkah. Ključ za uspeh se skriva v obrambi, kjer imajo vsi igralci od prvega do zadnjega iste naloge. Slovenskim hokejistom bi zaželel veliko sreče in naj uživajo ob tej priložnosti, ki se jim je ponudila.

Miha Rebolj: Sproščeno igro, da bodo igralci borbeni in pokazali vse znanje, ki ga imajo. Od vseh olimpijskih moštev je Slovenija najmanj obremenjena, kar je prednost, ki jo znamo izkoristiti. Ne dvomim, da si bodo fantje priigrali dovolj priložnosti. Upam le, da jih bodo čim več izkoristili. Rusija kot naš prvi nasprotnik je na teh igrah pod večjim bremenom, kvaliteta je prav gotovo na njihovi strani, a bomo videli, kako se bo odvijalo na ledu. Zelo nerad napovedujem izid ali razplet, vendar moramo vedeti, da se vsaka tekma začne z 0:0. Tudi Rusi so le ljudje, ki si tako kot naši hokejisti v slačilnici najprej oblečejo eno hlačnico in nato drugo. Rusi bodo živčni, če se jim že v prvi tretjini ne bo vse izšlo po načrtih. Zagotovo imajo v mislih, da jim bo nasproti stala mala Slovenija, vendar podcenjevanja ne pričakujem od nikogar, saj gre vendarle za olimpijske igre, kamor se nihče ne uvrsti po naključju. Naj se sliši še tako eksotično, da bo hokejski utrip na olimpijskih igrah začutila tudi Slovenija, je tekmovanje v Sočiju športni vrhunec, zato bodo vsi igrali z vso močjo. mag