Vremenska ujma v začetku februarja na sami žičniški infrastrukturi na Krvavcu ni povzročila škode, nastala pa je poslovna škoda zaradi izpada elektrike, saj smučišče pet dni ni moglo obratovati. Ocene škode v podjetju še nimajo, finančno pa se bo petdnevni izpad vsekakor poznal, je za STA povedal vodja komerciale in marketinga v RTC Krvavec Luka Vrančič.

Kot je pojasnil, so poleg dnevnih obiskovalcev pričakovali veliko turistov in organiziranih skupin. Zaradi vremenske ujme pa se je hotel na Krvavcu praktično izpraznil.

Ker je ujma Gorenjsko prizadela med soboto in nedeljo, ko je bilo zaradi menjav v hotelu vrh Krvavca manj gostov, so nekatere napovedane goste že pred prihodom usmerili v druge hotele, nekateri tujci pa so zaradi razmer na Gorenjskem in po vsej državi svoje rezervacije in prihode v celoti odpovedali.

Od minulega petka sicer center na Krvavcu znova deluje, vendar pa slabo vreme žičničarjem še naprej povzroča velike težave. Čeprav je sedaj končno dovolj snega, na Krvavcu, podobno kot drugod po državi, primanjkuje lepih sončnih dni in stabilnega vremena.

To smučišče na Krvavcu prizadene še bolj kot nekatera druga slovenska smučišča, saj je v veliki meri odvisno od dnevnih obiskovalcev, ki se za obisk odločajo prav na podlagi vremena.

Večdnevnih turistov je na Krvavcu le okrog 20 odstotkov in ti, ki so se za počitnice odločili že pred zimo ter so jih tudi vplačali, na Krvavec kljub vremenu pridejo, dnevnih obiskovalcev pa praktično ni.