V svežem in sadnem, a suhem Gaubetovem rumenem muškatu je najbolj navzoča značilna muškatna cvetica na nosu, ki očara tudi v ustih. Tudi okus in pookus sta cvetlična, polna in tipično muškatna. Rumeni muškat je odlično aperitivno vino, ki spodbudi tek, medtem ko nizek alkohol in majhen preostanek nepovretega sladkorja ob uravnoteženi kislini zadovoljita tudi brbončice zahtevnejših vinoljubcev. V kombinaciji s hrano vinar k rumenemu muškatu priporoča predvsem bolj eksotično kuhinjo, sicer pa je muškat tudi dober spremljevalec raznovrstni hrani – predvsem belemu mesu in zelenjavnim jedem. Stopnja alkohola: 12,5 % vol.
Sorta: 100 % rumeni muškat
Letnik: 2012
Sladkorna stopnja: suho
Regija: Podravje
Okoliš: Štajerska Slovenija
Kraj: Špičnik
Cena: 6 evrov