Skladno s pojavljanjem v medijih se število dijakov počasi povečuje. Daš jim vse. Energijo, čas, dobro voljo, imaš odprto glavo, ne sodiš prehitro, saj so to ljudje, ki se šele izoblikujejo. Zavedaš se, da lahko igraš res pomembno vlogo v posameznikovem profesionalnem življenju. Ko najbolj talentirani potem zapustijo stroko, si seveda razočaran. Drugi presenetijo, ko jih skozi leta gledaš, kako se iz njih počasi izoblikuje samozavesten človek... In ko misliš, da si videl že vse, te udari nova generacija! To so otroci z žarom v očeh, ki ne le poslušajo, ampak sprašujejo. Po uradnem delu vprašajo, ali lahko še pridejo, ker bi radi znali več. Kapo dol! Iskreno sem presenečen.

To je generacija, ki je gledala prve tuje kuharske pop oddaje in ki je videla tudi prve slovenske. Število dijakov v gostinskih šolah se je povečalo. Končno se vpisujejo tudi tisti, ki imajo dobre ocene. Vsa energija, ki smo jo vlagali v promocijo poklica, se končno obrestuje.

Pa smo vsi pripravljeni na otroke, ki iščejo svoj poklic? Se vsi zavedamo svoje odgovornosti? Bomo prav odigrali svojo vlogo? Predati jim moramo strast do poklica, pa vendar realno sliko. Predstaviti jim moramo ves spekter, ne pa samo tekmovanj in cateringov, kjer je pomembno to, da stojijo kot sveča in so tiho. Pokazati jim moramo dušo gostinstva, kjer so pomembni nasmeh, iskrenost, delavnost in občutek. Učitelji, mentorji, sodelavci, zdaj je čas, da pokažemo največ. Dajmo vsakemu vse in upajmo na najboljše. Prihaja nova generacija.