Oče Doug je bil prvi, ki je prihitel v njen objem. Nič čudnega, saj jo je spremljal na vseh večjih tekmah, odkar se je pred štirimi leti začela ukvarjati s prostim smučanjem. Čeprav ima vsega 19 let, se lahko Kanadčanka Dara Howell pohvali, da ima okoli vratu obešeno zlato olimpijsko kolajno, potem ko je premagala vse tekmice v disciplini ovire, ki je prav v Sočiju doživela prvenec. »Ne morem verjeti. Zgodilo se mi je nekaj neverjetnega, to je najlepši trenutek mojega življenja,« je dejala svetlolaska, katere življenjski moto je »Bodi srečen!«.

Brez prenosnega telefona si po lastnih besedah ne zna predstavljati življenja, v roki ga je imela že nekaj minut po veliki zmagi in poklicala številko, ki jo zna na pamet – svojega dedka. Čeprav na hrbtu nosi že 99 let, pa je prav on tisti, ki je dekle navdušil, da si na noge nadene smučke, ko je imela vsega 18 mesecev. Dedek Ken je namreč v šport belih strmin zaljubljen še danes in vsakodnevno smuča. »Ponosen sem nate,« so bile dedkove besede, odgovorila mu je: »Hvala, da si mi vedno stal ob strani.«

In trenutkov, ko je potrebovala pomoč, je bilo kar nekaj, najbolj tragičen pa se je zgodil pred dvema letoma, ko je med treningom discipline snežni kanal tragično preminula 29-letna Kanadčanka Sarah Burke, sicer njena vzornica. »Kolajno posvečam Sarah. Vedno se je trudila in si želela, da bi tudi dekleta izvajala podobno zahtevne elemente kot fantje,« je dejala ljubiteljica nakupovanja, da zna biti smučanje prostega sloga zelo nevarno, pa je včeraj na lastni koži občutila tudi Yuki Tsubota, ki je po padcu utrpela poškodbo čeljusti, računalniška tomografija (CT) pa je na srečo pokazala, da ni utrpela hujših poškodb glave. Še en padec več je znova sprožil kritike na račun organizatorjev, da naj snovalci mnogih objektov ne bi bili dovolj podkovani v svojem delu.

Prijateljice so jo pred Sočijem nagovarjale, da gredo skupaj na žurerski izlet v Las Vegas, kjer naj bi si v del telesa tetovirale pet krogov, simbol olimpijskih iger, toda srednješolski maturantki, ki govori le angleški jezik, se ideja ni zdela primerna. Da ima bolj mirno nrav, pa dokazuje tudi odgovor na vprašanje, kam si najbolj želi po koncu olimpijskih iger. »K dedku, da bova spet skupaj smučala,« je dejala 1,78 metra visoka športnica, katere vzdevek je Medvedek. Proge za njuno smučanje bodo gotovo odlično pripravljene, saj sta starša lastnika smučišča v domačem Huntsvilleu. Kanadčani so zagrizeni smučarji in to se jim v Rusiji obrestuje. Kolajna Dare je bila namreč že sedma v disciplinah prostega sloga in deskanja na snegu, ki so jo osvojili na igrah. »Smo v sedmih nebesih,« je dejal prvi mož kanadske smučarske organizacije Peter Judge. Načrtovali so šest kolajn, imajo jih že sedem.