O poti iz New Yorka v Soči s posebnim letalom skupaj z igralci iz NHL in prilagajanju na dvanajsturno časovno razliko.

Organizacija potovanja je bila super. Leteli smo v poslovnem razredu, zato sem se lahko ulegel in velik del deset ur dolge poti prespal. Bilo je zelo udobno in sproščeno. Prvo noč v Sočiju sem spal zelo dobro, bomo videli, kako bo naprej. Mogoče se bo lažje prilagoditi na 12 ur razlike kot na devet ali šest ur, ker se tako vse popolnoma obrne.

O tem, ali mu je žal, da ni od prvega dne skupaj z ekipo v Sočiju.

Žal mi je za odprtje iger. Gledal sem ga po televiziji.

O prvih vtisih v olimpijski vasi.

Zelo dobri vtisi. Ko sem bil še v ZDA, so me novinarji spraševali, kako se počutim kot olimpijec. Takrat jim še nisem mogel odgovoriti. Zdaj, ko sem tukaj že 24 ur, lahko povem, da so občutki fenomenalni. Vzdušje v olimpijski vasi je sproščeno, lepo je videti fante po dolgem času, obenem so mi zelo pomagali pri spoznavanju prizorišča. Zdaj se je treba pripraviti na tekmo, da se bomo predstavili v dobri luči, tako da bo vsak posameznik dal vse od sebe za Slovenijo.

O primerjavi osvojitve Stanleyjevega pokala v NHL in nastopu na olimpijskem turnirju.

Primerjave so težke. Liga NHL traja osem mesecev, olimpijske igre pa le štirinajst dni, zato je ritem malo lažji. Na olimpijskem turnirju je lahko veliko odvisno od sreče, ker je večja možnost, da pretehta ena tekma v primerjavi z 82 tekmami v NHL.

O slovenskih pričakovanjih v Sočiju.

Osebnih ciljev nimam. Sem smo prišli kot ekipa. Fantje so pred dobrim letom dosegli uspeh, o katerem se bo v slovenskem športu govorilo še kar nekaj časa, morda tudi takrat, ko bomo mi morda že kakšen meter pod zemljo. Kapo dol fantom, da so mi omogočili, da bom lahko občutil olimpijske igre. Potrudili se bomo po najboljših močeh, dali vse od sebe na ledu in hkrati tudi zelo uživali v dogodku, ki je na vsaka štiri leta, za Slovence pa običajno še redkeje. Menim, da je to recept za realen rezultat.

O prvi tekmi z Rusijo.

Kot profesionalec želim zmagati na vsaki tekmi, a sem realist. Šli bomo od tekme do tekme in skušali igrati dober hokej.

O pritisku vodje ekipe.

Ga ne čutim. S fanti se poznam že zelo dolgo. Predvsem želim z njimi uživati, potem ko so opravili veliko delo na kvalifikacijskem turnirju v Vojensu.

O tem, da v ekipi ni brata Gašperja.

Bil je v ekipi na kvalifikacijskem turnirju, letos ga žal ni zraven, ker se mu sezona ni izšla po načrtih. Odločitev je pravilna, bila pa je težka za očeta, zame in brata.