Največ prometa (2,48 milijona evrov) je bilo spet sklenjenega z delnicami Krke, ki je v minulem tednu pridobila 0,17 odstotka in trgovanje sklenila pri 59,6 evra. Stabilna cena je presenetljiva tudi zaradi novice, ki jo je Krka sporočila v sredo, in sicer da so zaključili s tožbo, ki so jo imeli na Norveškem, pri čemer morajo plačati približno dva milijona evrov odškodnine.

Delnice Zavarovalnice Triglav so se ta teden pocenile za 5,51 odstotka, na 21,26 evra. Padec je, poleg slabega vzdušja med investitorji oziroma unovčevanja dobičkov, povezan tudi z vremenskimi razmerami, ki smo jim bili priča prejšnji teden. Koliko odškodnin bo morala zavarovalnica izplačati, je še prezgodaj govoriti, saj se je ocenjevanje šele dobro začelo.

Končno je nekaj novega tudi v zvezi s prodajo podjetja Helios. Javna agencija za varstvo konkurence (AVK) je objavila, da ne nasprotuje koncentraciji avstrijskega holdinga Ring International in domžalskega Heliosa ter da je koncentracija skladna s pravili konkurence. Cena za delnico je bila pri prodaji dogovorjena v višini 520 evrov. Ko bo Ring izpolnil vse pogoje, vključno z odločbo o skladnosti s pravili varstva konkurence, bo objavil ponudbo za prevzem še preostalih 26,88 odstotka delnic domžalske družbe, kar se lahko zgodi že v kratkem.

Slovenska odškodninska družba nadaljuje pripravljalne aktivnosti v zvezi s prodajo državnega deleža v Telekomu Slovenije, ki je prejšnji teden izgubil dober odstotek vrednosti. Poteka izbor izvajalcev skrbnega pregleda, potencialni kupci pa se že oglašajo. Nemški poslovni dnevnik Handelsblatt je poročal, da se nemški Deutsche Telekom (prek družb T-Hrvatski Telekom oziroma Magyar Telekom) res zanima za nakup Telekoma Slovenije in da naj bi bil zanj pripravljen odšteti 700 milijonov evrov. Trenutna tržna kapitalizacija Telekoma na Ljubljanski borzi znaša 866 milijonov evrov.