Krimovke so v uvodnih dveh krogih pokazale različna obraza. Po uvodni zmagi nad Larvikom v Stožicah (24:18) so konec tedna na gostovanju v Podgorici povsem odpovedale in parket zapustile s porazom s 15:30.

Trener Tone Tiselj pravi, da poraz ni pustil posledic. "Punce so dovolj zrele in izkušene, da vedo, da so porazi sestavni del športa. Vsake toliko pač pridejo takšni dnevi, ko ti nič ne gre po načrtu, tekmice pa vse naredijo, kot je treba. Dvigniti morajo glave in iti naprej," pravi Tiselj.

Podobnega mnenja je tudi Barbara Lazović. "Poraz z Budućnostjo moramo čim prej pozabiti. Takšnih tekem si ne smemo več privoščiti zaradi naših navijačev in pokroviteljev, hkrati pa moramo iz nje povleči čim več zaključkov, zakaj se nam je to zgodilo."

Gostovanje pri aktualnih evropskih prvakinjah, ki imajo v svojih vrstah niz najboljših igralk na svetu oziroma v Evropi, za Ljubljančanke, vsaj po mnenju stratega, ne bo odločilno. "Ključne tekme sezone bodo prišle šele po štirinajstdnevnem premoru. Najprej še ena preizkušnja z Madžarkami, a tokrat v domači dvorani, nato pa še dve tekmi. Te bodo dale odgovor, ali se je Krim sposoben uvrstiti na zaključni turnir," dodaja Tiselj.

Györ je v prvih dveh krogih iztržil zmago in remi. Najprej je pred domačimi gledalci remiziral z Budućnostjo, nato pa v ponovitvi lanskega finala lige prvakinj v gosteh nadigral Larvik.