Fourcade je demonstriral samozavest zadnjega strela, ko je zadel vseh pet tarč, tekmeci, ki so bili do tedaj prvi zasledovalci, pa so grešili. Evforijo olimpijskega prvaka je z dvignjeno desnico pokazal že na strelišču, predvsem pa z odliko opravičil vlogo favorita zasledovanja, potem ko je v sprintu pregorel v preveliki želji in bil le šesti. Tudi želje slovenske trojice so bile precej večje od končnega izkupička.

Klemen Bauer je bil sicer zadovoljen s 24. mestom, precej manj pa s štirimi nepokritimi tarčami, potem ko se je odločno pognal s starta in hitro spoznal, da ima odlično pripravljene smuči. »Prav na račun vrhunsko opravljenega dela servisne ekipe sem kljub štirim zgrešenim strelom za dve mesti izboljšal uvrstitev s sprinta. To je podatek, ki me razveseljuje, obenem pa se zavedam, da bi bilo lahko še precej bolje, zato ostaja nekaj grenkega priokusa. S tem se moram sprijazniti, nikakor pa nisem razočaran,« je povedal Klemen Bauer. Prepričan je, da se mu streljanje izboljšuje, vendar še ni bilo pravega razcveta na tekmi. Napoveduje, da bo nadaljeval trdo delo in vztrajal, da se bo kmalu zgodilo tudi strelsko prebujenje.

»Recept je enostaven. Sam sebi moram le še bolj zaupati. Na treningih mi gre dobro, s psihološko pripravo je mogoče narediti veliko, predvsem pa moram ostati miren. Sem optimist za naslednje tekme, čeprav bo tekma na 20 kilometrov najtežja, ker se bom morali petkrat pognati v brutalno strm klanec. Veliko tekmovalcev je strah te tekme, sam se ne bojim, ker vem, da sem v dobri tekaški formi,« je ostal pozitivnih misli Bauer.

Slovenski osmoljenec dneva je prvi zvezdnik Jakov Fak s kar šestimi zgrešenimi streli izmed dvajsetih. Še preden se je tekma razplamtela, je bilo z dvema zgrešenima streloma na prvem postanku hitro konec upov na visoko uvrstitev. »V preveliki želji sem delal napake, ki jih ni bilo mogoče popraviti. Niti za trenutek nisem izgubil volje. Trudil sem se do konca tekme, vendar sem delal le še nove napake, bil vseskozi v težavah in drsel po lestvici navzdol. Raje bi videl, da bi bila tekma že dan prej, ker meni bolj ustreza bolj strnjen ritem tekem. Med dvema tekmama je bilo enostavno preveč časa za razmišljanje. A z razporedom tekem se moram sprijazniti, zato bi moral vse skupaj narediti precej bolje, kot je bila dejanska izvedba,« je iskreno priznal Jakov Fak.

Pred tekmo je preizkušal nove smuči, potem ko so vodilni možje slovenske reprezentance dobesedno napadli Fischer, da bi najboljšemu slovenskemu biatloncu dali še kakšen par vrhunskih smuči. Čeprav je Fak svetovni prvak, nima takšnega statusa, ampak vedno prej opremijo deset drugih iz večjih reprezentanc Rusije, Nemčije in Avstrije. Slovenija kot majhna ekipa se mora pač s tem sprijazniti in prosjačiti za čim boljši material. Nov par smuči so na koncu dobili, a na njih ni tekmoval. Bile so v ožjem izboru dveh parov, a se je Fak odločil za star model, ki je bil vendarle hitrejši. Naslednja tekma na 20 kilometrov je tudi paradna disciplina za Faka. »Če si v formi, so vse tekme paradne. Kot vedno bom skušal narediti, kar bo mogoče. Ne morem trditi, da sem v vrhunski formi. Glede na to, kako je moje telo pripravljeno po številnih težavah z zdravjem, skušam narediti čim več,« je bil iskren Fak.

Janez Marič se je mučil na progi, kjer se je sneg prediral, vendar je užival na strelišču, ker ni bilo vetra. »To, da sem bil s tremi zgrešenimi streli najboljši slovenski strelec, mi ne pomeni prav nič glede na to, da sem končal šele na 49. mestu. Trudil sem se po najboljših močeh, a očitno nisem ujel prave forme. Mučim se iz tekme v tekmo. Razočaranje kljub vsemu ni tako hudo kot na prejšnjih treh olimpijskih igrah, na katerih so bila pričakovanja precej večja, kot so tukaj v Sočiju,« je povedal Marič, ki je nastopil na smučeh, na katerih običajno tekmuje Fak.