»Predolgo je čakala na prvi strel. V nadaljevanju pa je z ihto podrla druge štiri tarče,« nam je med tekmo na strelišču pojasnil strelski trener Tomaš Kos, z njegovo oceno pa se je strinjala tudi glavna slovenska igralka, medtem ko je v njeni neposredni bližini izstopal ogromen možakar v slovaški bundi v podobi hokejskega zvezdnika Zdeneka Chare, ki je prišel ob pravem času na pravo mesto doživet zlato olimpijsko kolajno. Teja Gregorin je imela sijajno pripravljene smuči, saj so v slovenski reprezentanci zadeli z materialom, potem ko je bilo na prizorišču 20 odstotkov več vlage kot na moški preizkušnji, sneg pa je bil dve stopinji toplejši.

Izkušena olimpijka, ki tekmuje že na svojem četrtem največjem zimskem tekmovanju na svetu, je do polovico preizkušnje dobro izkoriščala trud serviserjev in trenerjev. »Strinjam se, da sem pokazala najboljšo predstavo v sezoni. Kar zadeva hitrost, sem izpolnila pričakovanja, kar zadeva natančnost, pa ne. Kaj bi bilo, če bi zadela vse strele, je brezpredmetno razmišljati. Ko pogledam na semafor, lahko vidim, da sem z enim zgrešenim strelom petnajsta. Imam pa res lepo izhodišče pred zasledovalno tekmo. Treba se bo skoncentrirati na streljanje in zadeti vseh 20 tarč. Dan premora bo prišel prav. Verjamem, da imamo v slovenski reprezentanci dovolj usposobljeno zdravniško ekipo, da bom na naslednjih tekmah vrhunsko pripravljena,« je svoj 14. olimpijski nastop ocenila Teja Gregorin. Na vprašanje, kako bo v nadaljevanju olimpijskih iger videti naspana Teja Gregorin, se je glasno nasmejala, potem pa odgovorila, da gotovo bolje kot včeraj.

»Po vsem, kar se je Teji dogajalo v zadnjih 24 urah, ji lahko le čestitam. Ne glede na vse skupaj ima odlično izhodišče pred zasledovalnimi tekmami, na katerih od nekdaj napreduje. Mislim, da so zmagovalne stopničke zanjo zelo dosegljive. Teja je odtekla najboljši tek v sezoni, saj je za najhitrejšimi zaostala le za okoli 20 sekund. Z ničlo bi bila na zmagovalnih stopničkah. To je razlog, da lahko naslednje tekme pričakujemo z optimizmom,« se je ozrl naprej Uroš Velepec.

Da je bil včeraj dan vzhodnih držav, je s tretjim mestom v sprintu dokazala Ukrajinka Vita Semerenko. Več kot olimpijskih junakinj je bilo včeraj poraženk – Norvežanka Tora Berger je bila deseta, Belorusinja Darja Domračeva mesto pred njo, Čehinja Gabriela Soukalova 29., Finka Kaisa Makarainen 30., Andrea Henkel kot najboljša Nemka 22...