Stoch je imel lepo prednost že po prvi seriji, v finalu pa z najdaljšim skokom le potrdil prepričljivo zmago. Prevc je v finalni seriji pridobil mesto in prehitel Bardala, za Stochom pa je zaostal 12,7 točke. Norvežan je za Poljakom zaostal še 1,2 točke več kot Prevc.

Prevc je bil po zmagi seveda zelo zadovoljen: "Medaljo smo si zaslužili vsi skupaj z ekipo in to je uspeh cele reprezentance. Jaz sem se pripravljal kot vedno in izšlo se je." O odličju pa: "Ne vem, kaj pomeni. To me vprašajte čez kakšen mesec ali leto. Sam zase lahko rečem, da iz tekme v tekmo in iz sezone v sezono napredujem."

Damjan je po prvi seriji zasedal 11. mesto, v finalu pa pridobil dve mesti, ponesrečil pa se je finalni nastop Tepešu, ki je z 12. nazadoval na 26. mesto.

Tekme se ni udeležil Robert Kranjec, saj si je na dveh padcih na treningih nekoliko poškodoval levo koleno.

"Čestitam Petru in celotnemu moštvu ter ekipi. Čez poletno obdobje je bilo vloženega veliko truda in vesel sem, da nam je uspelo. Pritisk javnosti je bil velik. Zdaj imamo medaljo in si lahko malo oddahnemo. Ni bilo lahko. Tekmovalci so bili izenačeni, nisi si smel privoščiti nobene napake. Peter si je ni. Najbolj bom vesel, če se Robi spravi k sebi. Mislim, da bo to največ. Jernej je z devetim mestom dosegel najboljši rezultat na OI. Tepeš je opravil dober prvi skok, drugega pa ne," je za slovensko televizijo povedal slovenski glavni trener Goran Janus.

Slovenski skakalci so imeli na tekmi tudi podporo celotne hokejske reprezentance, ki jih je glasno spodbuja ob izteku skakalnice in se na koncu bučno veselila srebrne medalje.