Gregorinova je na drugem streljanju zgrešila prvi strel, kot se je kasneje izkazalo, pa jo je to verjetno stalo celo medalje, saj je za drugouvrščeno Viluhino zaostala 22,1 sekunde, za tretjo Semerenkovo 20,4 sekunde, kar je malo manj od približnega časa, ki ga tekmovalke porabijo za kazenski krog (23 do 25 sekund).

"Daleč od tega, da bi bil nastop slab, škoda pa je tistega šestega strela. A dokazala sem, da lahko tudi hitro streljam in optimistično grem naprej," je po tekmi za slovensko televizijo ocenila Gregorinova. Priznala je, da je po prihodu v cilj tudi sama preračunala, kje bi lahko bila s 100-odstotnim streljanjem: "A o tem zdaj ne bom razmišljala. Zdaj me čaka nova tekma in čakam tisto strelsko ničlo."

Poškodba rame je ni preveč ovirala

Dan, predvsem pa prejšnji večer, se zanjo ni začel po željah. "Če bi se dan končal tako, kot se je začel, potem bi bilo zelo slabo. Že včeraj, pred spanjem, me je rahlo uščipnilo v rami. Samo priklonila sem se in dvignila računalnik, pa me je 'usekalo' v rami. Ponoči nisem skoraj nič spala, ko sem se zjutraj zbudila, me je vse bolelo. Na srečo smo ob pomoči češkega fizioterapevta odpravili težavo in sem lahko nastopila. Vse skupaj me je oviralo čez dan, ker nisem vedela kako se bo razpletlo. Med tekom pa sem to pozabila, skušala to odmisliti, ko me je zabolelo. Tudi med streljanjem me ni motilo in je tekma dokaj normalno potekala," je pojasnila Gregorinova.

Tomaš Kos, strelski trener v slovenski vrsti, je dejal, da je Gregorinova prehitro ustrelila prvi strel stoje. In zgrešila. "Malo sem bila nervozna pred samim strelskim postankom. Nisem vedela, kako sem na progi, kam sodim. Zgrešila sem prvi strel, pa me to ni zmedlo, ampak sem potem nadaljevala s štirimi uspešnimi streli in tudi tekla odlično. Tek je bil v celoti na zelo visoki ravni, pa tudi na strelišču sem hitro opravila s streljanjem," je povedala najboljša slovenska biatlonka.

Veseli se zasledovalne tekme

Gregorinova je nočno tekmo pod reflektorji začela v drugi polovici druge skupine s številko 49 od 84 tekmovalk. "Izbira skupine je bila pravilna, tudi smuči so bile odlične pripravljene. Bom pa morala sanirati poškodbo, imam dan premora in potem bo vse lažje. Potem bo precej boljše, kot je bilo danes zjutraj. Imam majhen zaostanek za zasledovalno tekmo. Smo zelo skupaj, v desetih sekundah je kar nekaj tekmovalk, in čez dva dni bo zelo lepa tekma. Proge so težke, tudi nadmorska višina mi ustreza in se zelo dobro počutim. Pa še hišico v olimpijski vasi imamo slovenski biatlonci svojo," je splošno dobro počutje na OI orisala Gregorinova.

Velepec: Stopničke so dosegljive

Z mešanimi občuti je tekmo pospremil tudi glavni slovenski trener Uroš Velepec: "Glede na to, da jo je še danes zjutraj skušal pozdraviti češki fizioterapevt, se je še dobro razpletlo. Z ničlo pa bi bila na stopničkah, kar ji v tej zimi še ni uspelo. Veseli nas, da je sploh lahko tekla. Ker vedno napreduje na zasledovalnih tekmah, so zaradi majhnega zaostanka na naslednji tekmi stopničke dosegljive. Tekla je odlično. Izgubila je 20, 25 sekund v primerjavi z najboljšimi tekačicami, kar je zelo malo. Poleg tega je Kuzmino v zadnjem krogu prehitela za sedem sekund. Imela je res najboljši, ali pa enega najboljših tekov v tej sezoni. Zdaj je treba čim bolj pozdraviti ramo."

Jutri v boj za medalje znova Fak

V ponedeljek je na programu zasledovalna tekma biatloncev, kjer bo z desetega mesta tekmo zaleč Jakov Fak. "Četrto mesto je za javnost in za tekmovalce na OI enako kot deseto. Zato popoln napad. Jakov ima dobro izhodišče, pol minute je za vodilnim, in če bo dobro opravil na strelišču, bo blizu najboljšim. Sam ne zna načrtovati ritma in je že sprint začel prepočasi, zdaj pa bo tekel v skupini in bo lažje držal stik z najboljšimi," je menil Velepec.