Varovanke Tine Pisnik bodo obstanek v prvi evroafriški skupini iskale v nedeljskem "playoffu" proti Latviji (16.00). V 22-letni zgodovini nastopanja v pokalu Fed Slovenija še nikdar ni nastopala v drugi evroafriški skupini; še leta 2012 je igrala v svetovni skupini.

Oslabljena izbrana vrsta brez Polone Hercog in Tadeje Majerič je proti Izraelu vendarle dočakala prvo točko. Potem ko je s 0:3 izgubila tako proti Avstriji kot Ukrajini, je v uvodnem nastopu Dalila Jakupović premagala Julio Glushko s 6:3, 2:6 in 6:2. Nato je Maša Zec Peškirič gladko izgubila s Shahar Peer (6:2, 6:1), dvojica Andreja Klepač/Dalila Jakupović pa proti navezi Glushko/Peer s 4:6 in 5:7.

"Danes žal ni šlo, tako da nas v nedeljo čaka odločilni dvoboj za obstanek proti Latviji. Glede na uvrstitve na lestvici WTA smo v tem dvoboju v prednosti. Vsi smo zelo optimistični in pričakujemo zmago, še posebej, ker je Dalila po odlični igri dosegla prvo zmago in ker je dvojica prav tako igrala zelo solidno," je dejala Tina Pisnik.