Takšne "komplimente" Miller običajno prihrani le za legendarne proge, kot sta tisti v Kitzbühlu in Wengnu, dodaja francoska tiskovna agencija AFP. Kot je povedal po treningih, je potrebno imeti na 3,5-kilometrski progi Roza Hutor popolno zbranost in jeklene živce ter napasti na vse ali nič.

"Zamisel je, da si nepremagljiv," je o tem, kako pristopiti k olimpijskemu smuku, še povedal ameriški as, ki je na prejšnjih igrah v Vancouvru v tej disciplini osvojil bronasto medaljo, poleg tega pa še zlato v superkombinaciji in srebro v superveleslalomu.

»Če nisi zbran, te lahko ubije«

Po današnjem treningu, kjer je bil znova prvi s 66 stotinkami sekunde prednosti pred dobitnikom srebrne medalje z zadnjega olimpijskega smuka, Norvežanom Akslom Lundom Svindalom, pa je Miller povedal, da je proga "zelo zahrbtna". "Če nisi povsem zbran in pazljiv, te lahko ubije," je prepričan.

"Tako prekleto hitra je in sneg je tako trd, da zagotovo ne želiš žrtvovati pritiska robnikov in možnosti dodatnega pritiska na smuči v zameno za bolj aerodinamično držo. Proga povsod kaže zobe; na vrhu je agresivna, hitrosti so zelo visoke, polna je grbin in nagibov; kjerkoli se lahko zatakneš," je dodal.

"Prva prioriteta je bila, da se ne ubijem, druga pa, da popravim včerajšnjo napako na vrhu Medvedjega skoka," pa je Miller dejal glede nalog za današnji trening, na katerem sta tretje in četrto mesto osvojila italijanska reprezentanta Peter in Werner Fill, ki sta za njim zaostala že več kot sekundo.

Favorita Miller in Svindal, Slovenijo bo zastopal le Kosi

Po nesrečnem padcu Roka Perka bo na nedeljskem smuku Slovenijo zastopal le mladi Mariborčan Klemen Kosi, za katerega bo to olimpijski prvenec. Poleg Millerja in Svindala med favoriti za zmago poznavalci omenjajo še švicarskega veterana Didierja Defaga, ki je bil na današnjem treningu 10., medtem ko med mlajšimi smukači stavijo na Švicarja Patricka Künga in Avstrijca Matthiasa Mayerja.