Celjski rokometaši se iz Sankt Peterburga vračajo s polovičnim izkupičkom, po razpletu današnjega obračuna v drugem največjem ruskem mestu pa so ogrozili svoj preboj v osmino finala lige prvakov. Izbranci Branka Tamšeta, ki je prvič vodil Celjane na mednarodni sceni, bodo v prihodnjem krogu v soboto, 15. februarja, na domačem igrišču gostili tekmece iz ukrajinskega Zaporožja.

Slovenski podprvaki so neobetavno odprli tekmo, po šestih minutah so zaostajali z 0:3, Luka Žvižej je zastreljal sedemmetrovko, prvi gol pa so prek Nemanje Zelenovića dosegli šele v sedmi minuti. A začetna zadrega v tukajšnji Areni je hitro minila, igralci iz mesta ob Savinji so v nadaljevanju vendarle naredili kakovosten premik v svoji igri, predvsem v obrambi, v napadu pa je blestel krilec Gašper Marguč.

Drugačen pristop je hitro prinesel preobrat, Tamšetovi izbranci so v 13. minuti - prek krožnega napadalca Vida Poteka - izenačili na 6:6, v nadaljevanju pa ponovno doživeli vrtoglavi padec. Zavoljo medle igre so deset minut kasneje zaostali za tri gole (9:12), razmerje moči pa se ni spremenilo niti po celjski minuti odmora. Še več, Rusi so jim dve minuti pred odhodom na veliki odmor ušli na štiri gole (11:15).

Drugi polčas začeli s »festivalom začetniških napak«

Celjani so v začetku drugega polčasa uprizorili "festival začetniških napak", kar so izbranci domačega trenerja in nekdanjega sijajnega igralca Dmitrija Torgovanova s pridom izkoristili in v uvodnih minutah "favorizirane" tekmece iz Slovenije držali na dokaj varni razdalji treh do štirih golov. Dokaj nebogljene goste je nekoliko dvignila poškodba Igorja Poljakova, v njegovi odsotnosti so začeli zmanjševati zaostanek, v 46. minuti pa so po golu Sebastiana Skubeta tekmo postavili v začetno izhodišče (23:23).

Celjska zasedba je v 50. minuti - po atraktivnem golu Madžara Mateja Lekaia - prvič na dvoboju povedla s 25:24, po zaslugi dobrih posredovanj vratarja Urbana Lesjaka pa je v 54. minuti vodila s 27:24. A Rusi se niso predali, v 58. minuti so izenačili na 28:28. V izdihljajih tekme je sprva kazalo na zmago Celjanov, ki so po golu Žvižeja povedli z 29:28, njihove upe pa je 30 sekund pred koncem razblinil Grigorij Blagonadeždin, ki je izenačil na 29:29. Tamšetovi izbranci v zadnjem napadu niso znali preigrati domače obrambe, tako da se iz "Pitera", kot ljubkovalno kličejo Sankt Peterburg, vračajo z vsega točko.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gašper Marguč z devetimi goli, Sebastian Skube in Nemanja Zelenović sta dosegla po pet zadetkov.