Na tekmi v Glendalu se je najbolj veselil vratar kojotov Mike Smith, ki je zaustavil vseh 30 strelov nasprotnega moštva. Phoenix je tako postal prvo moštvo, ki je v tej sezoni premagalo aktualne prvake lige NHL s "shutoutom", kar pomeni, da hokejisti Chicaga na tekmi niso zadeli niti enkrat. Chicago prvič v rednem delu niso zatresli mreže.

Tekma v Glendalu je bila povsem razprodana, spremljalo jo je 17.525 gledalcev, kar je največ v tej sezoni. Na tekmi so počastili tudi deset članov zlate olimpijske reprezentance ZDA, tvorcev čudeža na ledu, ki je v Lake Placidu leta 1980 osvojila zlato kolajno, potem ko je premagala do takrat nepremagljivo ekipo Sovjetske zveze ter nato še Finsko.

Hokejisti New York Rangers so po kazenskih strelih v gosteh ugnali vodilno moštvo vzhodne konference Pittsburgh Penguins s 4:3. V tretji seriji kazenskih strelov je tekmo odločil Brad Richards, potem ko je pred njim izenačil Jevgenij Malkin. Pred tem je bil uspešen tudi Mats Zuccarello. San Jose Sharks je odpravil Columbus Blue Jackets s 3:2, New Jersey Devils so bili šele po podaljšku boljši od Edmonton Oilers z 2:1, Carolina Hurricanes je bila s kar 5:1 boljša od Florida Panthers.

Pred premorom zaradi olimpijskih iger in turnirja v Sočiju bo v noči s sobote na nedeljo v ligi NHL odigranih še deset tekem.

Letang prestal srčni infarkt

Hokejist ekipe Pittsburgh Penguins Kris Letang je prejšnji teden prestal manjši srčni infarkt, je sporočil njegov klub. Igralcu so zaradi slabega počutja namenili počitek, izpustil je tudi tekmo proti Los Angelesu, podrobnejši zdravniški pregled pa je pokazal, da je vzrok slabega počutja infarkt.

Zaradi zdravljenja bo moral Letang pozabiti na hokej za šest tednov. Kot je pojasnil direktor ekipe Ray Shero, so šele podrobnejši pregledi pokazali, da zdravstvene težave branilca pingvinov niso bile nedolžne: "Kris se je slabo počutil in imel vrtoglavico. Zaradi tega ni igral proti Los Angelesu, ker pa se je slabost nadaljevala, smo ga poslali na preglede, ki so pokazali, za kaj gre."

V klubu so igralcu dovolili, da z družino odide na dopust, ki se bo delno časovno pokril s prekinitvijo dejavnosti v ligi zaradi olimpijskih iger.

Shero je še pojasnil, da so zdravniki pri Letangu odkrili prirojeno srčno napako, vendar za zdaj še ne vedo, ali je povezana z infarktom. Ob uporabi ustreznih zdravil za redčenje krvi pa tudi ni ogroženo nadaljevanje njegove kariere, so še dodali v klubu.

"Upam, da bom z javno objavo svojega zdravstvenega stanja spodbudil vse, ki se znajdejo v podobnih okoliščinah, k hitremu ukrepanju. Poiščite zdravniško pomoč, če opazite takšne simptome, ne glede na to, ali se ukvarjate s športom in koliko ste stari," pa je dejal 26-letni Letang, ki je dodal, da ga je novica šokirala, vendar je prepričan, da se bo kmalu vrnil na ledene ploskve.

V tej sezoni je Letang dosegel deset golov in 18 podaj, skupno je na 419 tekmah v NHL zbral 54 golov in 227 točk. S Pittsburghom je lani sklenil novo osemletno pogodbo, vredno 58 milijonov dolarjev.