Mazejeva je bila 15. na prvem smukaškem treningu, ki pa ni dal odgovorov o pravih razmerjih med tekmovalkami, saj so mnoge izpustile vratca ali pa še niso smučale na vso moč. Mazejeva je bila na drugem treningu hitrejša od Suterjeve na vseh merjenjih časa razen na zadnjem, dobrih 30 sekund dolgem zaključnem odseku, kjer je imela sedem desetink zaostanka.

Precej več od prvega treninga sta pokazali tudi preostali Slovenki, saj je bila Ferkova na uvodnem treningu 25., Štuhčeva pa 43.. Nemka Maria Höfl-Riesch, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, je danes dosegla 11. čas (+1,17).

Pri smukačih najhitrejši Mayer

Avstrijec Matthias Mayer pa je bil najhitrejši na drugem moškem treningu smuka, drugi je bil Švicar Carlo Janka (+0,27), tretja časa pa sta dosegla Norvežan Aksel Lund Svindal in Avstrijec Klaus Kröll (+0,55). Rok Perko je bil 34. (+3,25), Klemen Kosi, drugi slovenski olimpijec, pa 39. (+4,56). Američan Bode Miller, najhitrejši na prvem treningu, je bil šesti (+0,64).

Dekleta prva smukaška preizkušnja čaka v ponedeljek, ko je na programu kombinacijski smuk, moški smuk pa bo na sporedu že v nedeljo.