Zadnjo tekmo pred olimpijskim premorom so igralci Los Angelesa na domačem ledu dobili z 2:1. Anže Kopitar je prispeval podajo za izenačujoči zadetek kraljev, s 333. podajo v karieri pa se je na sedmem mestu franšize Kraljev izenačil z branilcem Robom Blakom.

Tekmo so Kalifornijci znova začeli slabo. Že ob začetku druge minute je na klop za kaznovane odšel Tyler Toffoli, gostje pa so šolsko izkoristili prednost igralca več. Po podaji Roberta Johansena je s polrazdalje zadel nekdanji kralj Jack Johnson. Columbus je bil skozi celotno prvo tretjino boljši tekmec, domača ekipa je bila le bleda senca same sebe.

Drugi del so domači začeli z uspešno zaustavljeno igro ob igralcu manj, kaj kmalu pa so prišli tudi do svoje priložnosti ob igri z igralcem več, a niso bili učinkoviti. Tudi gostje v tem delu niso zatresli domače mreže. V zadnji tretjini so brez igralca prvi ostali gostje, a moči so bile izenačene že 15 sekund kasneje, ko je na klop odšel še Slava Vojnov. Igro 4-4 so izkoristili domači, potem ko je Kopitar prišel v napadalno tretjino, malce preigraval in s podajo pred gostujoča vrata našel Jaka Muzzina, ki je samo podstavil palico in plošček odličnemu Sergeju Bobrovskemu poslal med nogama. Tekma se je po rednem delu tako končala brez zmagovalca.

V podaljšku so kralji igrali bolje, nagrado za to pa so dobili v tretji minuti, ko je Mike Richards našel Robyna Regeherja, ta pa je z bombo od strani ukanil presenečenega ruskega vratarja. Kralji so tako prišli do pomembne zmage za samozavest pred olimpijskim premorom, v Soči pa je vodstvo kluba šest igralcev (Kopitar, Drew Doughty, Jeff Carter, Jonathan Quick, Dustin Brown in Slava Vojnov) pospremilo tudi s kratko slovesnostjo.

Kopitar se bo v Soči podal v nedeljo in se pridružil reprezentančnim kolegom in Slovenije. Prva tekma slovensko reprezentanco čaka v četrtek ob 13.30. uri po našem času, ko se bo pomerila z domačo Rusijo.