Samo z grozo smo lahko opazovali, kako je teptal temeljne svoboščine zahodnega liberalnega sveta, ki so jih tam spravili na raven popolnosti. Začel je podržavljati propadajoče banke, kot da bi bili v Leninovi Rusiji, ljudem vsiljuje zastonj zdravstveno zavarovanje, čeprav večina tistih, ki ga nimajo, tega niti noče. Zahteva prepoved proste prodaje orožja, čeprav je na njem Amerika sploh nastala, dviga najnižje plače, čeprav je to bilo in bi moralo biti do prihoda Marsovcev na Zemljo izključno v pristojnosti delodajalcev. Toda ko se je na krilih teorije o zdravi prehrani za zdravo družbo lotil otročičkov in pravice njihovih staršev, da sami demokratično odločijo, s čim se bo njihova mularija v šoli basala za malico, je strpnost do Obamovega stalinistično obarvanega demokratičnega liberalizma dosegla skrajne meje. Poglejmo bolj nazorno, kakšno tiranijo uvaja in izvaja tovariš Barack.

Po številnih osnovnih šolah so se mrzlega zimskega jutra, v slogu KGB-jevih agentov, vsule trojice nutricionističnih inšpektorjev, da enkrat za vselej naredijo red v šolski prehrani. Starši, eni, ker ne marajo, da jim otroke bašejo z zdravo šolsko hrano z veliko vitaminov, a komaj kaj maščob, drugi, ker nimajo denarja, niso plačevali malice. V liberalni demokratični državi, kakršna naj bi ZDA bila po ustavi in duhu, je nepojmljivo, da otrok mora namesto debelega mastnega hamburgerja goltati nariban korenček z jabolkom, do vode posneto mleko in kosmiče. A ne v Obamovi Ameriki. Inšpektorji so z dolgim seznamom neplačnikov pričakali dečico na vhodu v menzo. Skozi stisnjene zobe so otroka pred vsemi sošolci nadrli, da ima starše, ki so v sramoto vsej naciji, šolsko hrano, ki si jo je naložil na pladenj, ne vedoč za bedno početje staršev, pa so besno in teatralno vrgli v smeti. Najmlajši so cmihali in se skrivali pod mize. Nič ne de, naj vidijo smrkavci, kaj se zgodi izdajalcem. Obama se je na koščke strgal, da bi Ameriko umaknil s svetovnega seznama držav z najbolj debelimi in bolnimi prebivalci. Naveličal se je, da se na svetovnih forumih mora kislo nasmihati hudobnim pripombam kolegov predsednikov, češ da menda v ZDA morajo zamenjati vsa vrata javnih stavb, ker je pol Američanov tako debelih, da ne morejo skozi, da v kinih in na letalih vgrajujejo širše sedeže in da so na ameriških vojaških transportnih letalih morali zaradi predebelih padalcev namestiti širša vrata, padalce pa opremiti z novimi padali, ki lahko nosijo predebele komandose. A vse to ni razlog, da v šole uvaja prehrano po najnovejših dognanjih nutricionistične znanosti. Potem pa še pričakuje hvaležnost! Starši se upravičeno zagrizeno upirajo, ker nihče ne bo pravemu Američanu ukazoval, da mora jesti dušene bučke, ne pa čipsa in mastnih svinjskih rebrc. In ne plačujejo.

A tudi tisti, ki niso šli v menzo, niso imeli sreče. Kot risi so po njih planili nutricionistični KGB-jevci že na šolskih vratih in jim s posebnimi prijemi ter ob krikih Siouxov iz škatel z malico pobrali sendviče, pice, cheesburgerje, kuhane šunke in jih vpričo zaprepadenih in objokanih otrok zmetali v že do vrha polne zabojnike. Potem pa marš na pouk. Bolje lačen kot debel, so jih potolažili. Američani pa že razmišljajo, da se podajo v gozdove in začnejo gverilsko vojno. Da lahko kupiš tank brez težav, ne smeš pa otroku napolniti torbe s hot dogi, ni Amerika, za katero so se borili prvi priseljenci, še manj tako opevana demokracija. Pred ZDA so težki časi.