Ministrstvo kot običajno drugih podrobnosti ni razkrilo, je pa tokrat prvič v svoji zgodovini opozorilo pred možnostjo napada s sredstvi, ki jih teroristi še niso poskusili uporabiti oziroma tak poskus doslej še ni bil znan v javnosti.

Pri ministrstvu so še poudarili, da za specifičen primer grožnje, ki bi utegnila ogroziti olimpijske igre, ne vedo, vseeno pa želijo zagotoviti, da komunikacija ostane pomembna pri zagotavljanju varnosti.

Da ne gre zganjati panike in da bo za varnost v času iger več kot primerno poskrbljeno, pa je v sredo ponovno poudaril namestnik ruskega premierja Dimitrij Kozak. Ta je zagotovil, da so ruske varnostne sile v visoki pripravljenosti in ves čas sodelujejo z drugimi državami. »Naše varnostne sile sodelujejo s kolegi iz Evrope in Severne Amerike. Nevarnost v Sočiju ni nič večja kot kjerkoli drugje na svetu, pa naj bo to v Bostonu, Londonu, New Yorku ali Washingtonu. Tako kot katerakoli vlada, ki gosti veliko prireditev, lahko tudi mi poskrbimo za varnost ljudi.«

Za varnost v Sočiju skrbi več kot 37 tisoč pripadnikov varnostnih sil, oblasti pa območje nadzirajo tudi s pomočjo bojnih ladij in brezpilotnih letal.