Bieber se je z očetom in druščino v petek vračal v ZDA iz Toronta, kjer so ga aretirali zaradi napada na šoferja limuzine decembra lani. Po aretaciji so ga izpustili na prostost in mu dovolili pot nazaj v ZDA, kjer živi in dela. Med poletom so Bieber in njegov oče ter drugi potniki iz zabavljačevega spremstva na veliko kadili marihuano in se niso ozirali na opozorila letalske posadke.

Stevardeso so hudo zmerjali in pilot ji je naročil, naj ostane pri njegovi kabini in se jim ne približuje do konca leta. Nato si je posadka nadela maske s kisikom, ker je bilo letalo povsem zakajeno in so se bali, da bodo padli na morebitnem preizkusu mamil. Po pristanku na letališču, ki je posebej prirejeno za manjša letala bogatih in slavnih, jih je pričakala policija.

Bieberja in spremstvo so odvlekli na zaslišanje, kjer je 19-letni glasbenik celo priznal, da je kadil marihuano in pil alkohol. Vendar posadka ni želela vložiti ovadbe in Bieber se je ponovno izvlekel. Pred poletom proti ZDA so mu sicer sporočili, da ga bodo posebej preiskali, ker so ga v ZDA kot tujca aretirali.

Za zapahi je bil januarja v Miamiju, kjer je vozil avtomobil pod vplivom alkohola brez vozniškega dovoljenja in se je upiral aretaciji. Ne glede na to, so ga po plačilu varščine nemudoma izpustili. Preiskava poteka tudi v Los Angelesu, kjer Bieberja sumijo, da je metal jajca v sosedovo hišo.