Isakovićeva je pretekli teden razkrila, da se je odločila za vrnitev k plavanju, saj v Londonu kariere ni sklenila na način, kakršnega bi si sama želela, medtem pa je tudi zaključila študij na univerzi Berkley, kjer je diplomirala iz psihologije.

Ker ima še veliko energije in želje po tekmovanju, je v San Diegu, kjer Sara nadaljuje študij in raziskave iz nevropsihologije, znova začela trenirati pod budnim očesom srbskega trenerja Marka Đorđevića, s katerim želita dvigniti formo na raven, da bi se lahko leta 2016 na olimpijskih igrah v Riu borila za najvišja mesta. A po poročanju srbskih medijev bi lahko Isakovićeva tam nastopila za Srbijo.

Đorđević: Sara in jaz si želiva, da bi plavala za Srbijo

»Sara se je odločila, da se po skoraj letu in pol odsotnosti vrne k plavanju. Poklicala me je in začela sva se vsakodnevno družiti na treningih. Počasi se vrača v formo, a greva korak za korakom in brez prevelikih obremenitev. Cilj je nastop na olimpijskih igrah v Riu, a do izpolnitve zastavljenega cilja naju čaka še precej dela,« je za srbski Kurir dejal Đorđević.

»Trenutno Sara ne predstavlja nobenega kluba, temveč samo sebe in mene kot njenega trenerja. Potekajo pogovori s potencialnimi pokrovitelji, a upam, da bo šlo to vse skupaj lažje in hitreje, ko bo za njo tudi prvi uradni nastop na kakšnem tekmovanju. Ker Isakovićeva več kot 18 mesecev ni nastopala za nobeno reprezentanco, ima pa več različnih državljanstev, ima prosto pot do izbire reprezentance, za katero bo nastopala. Če bo plavalna zveza Srbije v njej prepoznala interes, bo morala pokazati iniciativo in se pozabavati s to temo. Pri Sari obstaja želja, da bi plavala za Srbijo, enako je tudi pri meni,« je še dodal Đorđević in s to izjavo podžgal govorice, da bo olimpijska podprvakinja na 200 prosto iz Pekinga morda odslej nastopala za Srbijo, srbski mediji pa so te namige danes objavili kot odmevno novico.