Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - Ligaški pokal

Lyon - Troyes
1

Lyon je že davno izpadel iz boja za najvišja mesta v francoskem prvenstvu, zato bo verjetno toliko bolj motiviran za ta polfinalni obračun ligaškega pokala, kjer mu nasproti stoji le povprečni drugoligaš in finale se zdi res blizu, zato te priložnosti verjetno Lyon ne bo zapravil.

Nogomet - Italija - Pokal

Roma - Napoli
1

Roma je v zadnjem času v precej boljši formi kot Napoli, da ima v pokalu velike ambicije, pa je pokazala tudi s četrtfinalno zmago proti Juventusu. Ker bo stari dami zelo težko odvzeti scudetto, je motiv Rimljanov po pokalu verjetno še toliko večji in najbrž bodo izkoristili slabšo formo gostov ter prednost domačega terena in si pred povratno tekmo poskušali priigrati vsaj gol prednosti.

Nogomet - Španija - Pokal

Barcelona - Real Sociedad
1

Barcelona je v krizi, saj je dobila le dve od zadnjih petih tekem, ima pa srečo, da se je v polfinalu pokala izognila močnemu madridskemu dvojcu in ima praktično odprta vrata v finale. Z današnjo zmago bi si Katalonci lahko dvignili samozavest in poskrbeli za mir v hiši, zato jim verjetno motiva ne bo manjkalo, Sociedadu pa se po debaklu pri Atleticu (0:4) obeta še eno težko gostovanje, s katerega se bo le stežka vrnil neporažen.

Rokomet - Mednarodni - Liga prvakov

Gorenje - HSV Hamburg
2

Velenjčani tokrat gostijo najtežjega nasprotnika v skupini, saj je Hamburg aktualni prvak lige prvakov, v svojih vrstah pa ima nosilce igre najboljših evropskih reprezentanc, z najboljšim rokometašem leta Duvnjakom na čelu. Domači bi bili zelo zadovoljni že s točko, a bodo za tak uspeh potrebovali tudi nekaj sreče in slab dan gostov.

Košarka – ZDA – NBA

Oklahoma – Minnesota
1

Oklahoma je v odlični formi, saj je na zadnjih 12 tekmah izgubila le enkrat, predvsem pa je nezaustavljiv verjetni MVP sezone Durant, ki redno presega mejo 30 točk. Oklahomo je še toliko težje premagati na njenem parketu, kar bo danes verjetno občutila tudi Minnesota, ki je klub solidni zasedbi tokrat v vlogi Davida, ki se bo soočil z močnim Goljatom.