Večina članov odbora je sicer po besedah Jerajeve izrazila dvom, da bi bila lahko zakona, kakršna sta predlagana, tudi sprejeta, saj nomotehnično in vsebinsko nista dovolj kakovostno pripravljena. Bi si pa kljub temu želeli določenih sprememb na tem področju, zato je bil na odboru podan tudi predlog, da bi ministrstvo za zdravje morda ustanovilo kakšno delovno skupino, ki bi pripravila dokončen predlog zakona.

Zdravstvena stroka ni naklonjena uporabi konoplje v zdravstvene namene

Predlog sicer predvideva, da bi se v prihodnje pod nadzorom smelo pridelovati industrijsko konopljo in jo uporabljati v zdravstvene namene. To se sicer že dogaja, a nekatere stvari niso natančno določene, pa tudi zdravstvena stroka temu ni ravno naklonjena, je povedala Jerajeva.

Izrazila je skrb, da bi lahko prišlo do preveč liberalne uporabe konoplje. Pomembna pa sta zlasti nadzor in takšna sistemska ureditev, ki ne bo omogočala zlorab.

Predlog vložil Slovenski konopljin socialni klub

Javna predstavitev mnenj o predlogih zakona o samozdravljenju in zakona o konoplji bo tako 13. februarja, na njej pa bodo sodelovali tudi člani odbora za infrastrukturo in prostor, je še povedala predsednica odbora.

Predloga je sicer skupaj s potrebnim številom podpisov državljanov v parlamentarno proceduro vložil Slovenski konopljin socialni klub.