Negativen rezultatski niz kraljev iz Los Angelesa se je nadaljeval tudi na tretji letošnji tekmi proti aktualnim prvakom iz Chicaga. Ti so bili v Staples Centru boljši s 5:3, Kopitar pa je na tekmi, kjer so kralji v drugi tretjini povsem nadigrali prvake, prispeval podaji in gol.

Na predzadnji tekmi kraljev pred olimpijskim premorom je Darryl Sutter znova opravil nekaj sprememb v ekipi. V postavo se je vrnil branilec Matt Greene. Kralji so začeli slabo. Gostje že v drugi minuti izkoristili prednost igralca več na ledu, potem ko je na hitro pred golom preigraval Patrick Kane in s strelom po tleh matiral Jonathana Quicka. Le nekaj minut kasneje je bil za goste uspešen še Bryan Bickell. Drew Doughty je zatem znižal zaostanek domačih, Kopitar pa v začetku druge tretjine poravnal izid.

Šved Marcus Krüger je goste popeljal v vodstvo v 14. minuti drugega dela, Nick Leddy in znova Kane, ki sta povišala že na 5:2. Tyler Toffoli je osem minut pred koncem le še nekoliko omilil poraz gostiteljev. Igralci Los Angelesa so tako izgubili še tretjič zapored in hkrati tretjič na tretji tekmi v tej sezoni proti Chicagu.

Zadnjo tekmo pred olimpijskim premorom bodo igralci Los Angelesa odigrali v noči na petek po slovenskem času (4.30). V Staples Center tokrat prihaja še Columbus, ki je bil na prvi letošnji tekmi doma boljši s 5:3.

V ostalih tekmah so Buffalo Sabres z 2:3 izgubili proti Edmonton Oilers, Detroit Red Wings so bili z 2:0 boljši od Vancouver Canucks, Anaheim Ducks so z 2:4 klonili proti Columbus Blue Jackets, San Jose Sharks pa proti Philadelphia Flyers z 2:5. Dve tekmi sta se končali po podaljšku, Pittsburgh Penguins so z 2:1 premagali Ottawa Senators, New Jersey Devils pa so proti Colorado Avalanche izgubili z 1:2.