Gospoda Jake žal ne poznam osebno, a glede na analitičnost in ideološko-teoretično konotacijo pisem gre nedvomno za prvega bratranca slovitega Tomaža Majerja, ki je lucidno zanaliziral volitve 2011 in ugotovil, da so Jankovića na vrh prinesli nepismeni možakarji v trenirkah in z južnim naglasom. Nato pa je, verjetno v sila tragičnih okoliščinah, izginil s slovenskega znanstvenega neba. Planinčev Jaka pa pogumno, tvegajoč svoje življenje, nadaljuje brezkompromisni boj in razgaljanje levičarsko-balkanskega mesarjenja slovenskega zdravega desnokonservativnega in domoljubnega telesa. Njegov včerajšnji prispevek, ki ga očitno ne vlada ne parlament nista vzela resno, kaj šele obravnavala na izrednih sejah, je briljantna sociološka, antropološka in etnična analiza slovenske pogube, vredna vzornika Majerja.

Gospod Jaka je šel v soboto, piše v svoji redni analizi o stanju nacije, v Qlandio v Kranju. Naravnim potrebam telesa pač ni moč ukazovati in se je moral v naglici zateči v toaletne prostore, pred katerimi je v posodi, namenjeni za to, pustil čisto nov velik dežnik. Tam zraven so stali trije, po trenirki in govorici sodeč, južni bratje. Ko se je gospod Jaka olajšan vrnil, ni bilo ne dežnika ne treh južnjakov. Da južnjaki kradejo, je povsem normalno, ugotavlja Jaka, a takoj izpostavi širšo dimenzijo tega problema. Slovenija je »vsled nedomoljubne politike levih oblastnikov uvozila najslabše, kar premore Balkan; lopove, barabe, zločince, lenuhe, ki prisesani na državne prsi izčrpavajo Slovenijo, ropajo, vnašajo nemir in nestrpnost«.

Da bi lažje razumeli povezavo, ki jo ta ugledni mislec naredi med vlogo oblasti in krajo dežnika, je treba pokukati v njegov izjemen opus analiz, iz katerih povsem jasno izhaja, da je vse, kar je dobrega od Karantanije do trenutka, ko nas bodo v daljni prihodnosti zasedli in iztrebili Marsovci, zasluga SDS, Janše in njegovih manjših domoljubnih satelitov. Nedomoljubna levica pa je ustavila enega najuspešnejših projektov v državi – Izbrisani, zato imamo državo, v kateri pošten Slovenec ne sme niti na stranišče, da bi olajšal mehur, in se ne more posvetiti delu in izgradnji demokracije, ker se vseskozi ukvarja z vprašanjem, ali mu bodo južnjaki izmaknili novo veliko »marelo«. Jaka v tem svojem intelektualnem spopadu za boljšo državo nikakor ne sme ostati sam. Zato mu ponujam v analizo nekaj lastnih izkušenj in opažanj. Meni so sunili eno marelo, ko sem poročal iz državnega zbora, druga je izginila v ljubljanski stolnici in tretja na kongresu SDS. Lopovi z juga so se očitno naselili celo v najpomembnejše državne institucije, zadnje otoke poštenja pri nas, ogrožajo demokracijo in razvoj in nam delajo sramoto v EU. Opazil sem tudi, da nekateri južnjaki hočejo celo plačo za svoje delo na gradbišču in da je med gasilci in vojaki, ki pomagajo po od žledu razsuti Sloveniji, nekaj južnjakov. Treba je paziti, da ne ukradejo kakšnega podrtega daljnovoda ali žice. Analitiku Jaki dela ne bo zmanjkalo.