Zaradi odličnega dela, ki ga vsako leto opravijo pred tekmami svetovnega pokala v dolini pod Poncami, je FIS za pripravo olimpijskih skakalnic v Sočiju izbral Slovence. Skupina 22 planiških delavcev je že vse od decembra na prizorišču prihajajočih olimpijskih iger, kjer v teh dneh v precej toplem vremenu uspešno zaključujejo s pripravo skakalnic.

»Športni direktor olimpijskih skakalnic je prišel v Planico in nas povabil k sodelovanju. Izbral nas je zaradi naše strokovnosti in mogoče tudi zato, ker so planiške tekme v marcu, torej v podobnih razmerah, kot so tukaj v Sočiju. Uživamo, da lahko opravljamo to delo in vsi smo zelo ponosni, da smo del te olimpijske ekipe,« je za RTV Slovenija dejal Iztok Pergarec, vodja priprav olimpijskih skakalnic.

Tekmovalni del se bo na srednji skakalnici začel v soboto, ko skakalce čakajo kvalifikacije, tekma pa bo na sporedu v nedeljo, medtem ko bo tekma deklet prihodnji torek. Kvalifikacije na veliki skakalnici skakalce čakajo v petek, 14. februarja, tekma bo dan kasneje, moštvena preizkušnja pa je na sporedu v ponedeljek, 17. februarja.