Ljubljančani so ogromno izgubili v soboto zvečer, ko je Alba v Tivoliju zabeležila suvereno zmago s 4:1 in utrdila primat v spodnjem domu. Olimpija je pregorela v preveliki želji, saj so igralci delali osnovnošolske napake, po katerih so Madžari s pridom polnili domačo mrežo. V napadu so zaradi pomanjkanja idej poceni zapravili kar devet priložnosti ob igri z igralcem ali celo dvema več, Alba pa se je precej bolje pripravila na tekmeca kot prejšnji četrtek, ko je Olimpija v Szekesfehervarju slavila kar z 8:2. Razočarano vzdušje v tivolski slačilnici je bilo trenutku primerno.

Vidno potrt je bil trener Ivo Jan, ki je v desetminutnem klepetu s poročevalci izrazil zaskrbljenost, s kakšno zasedbo bo Olimpija krenila v nadaljevanje sezone po igrah v Sočiju. Obstaja namreč velika verjetnost, da bodo tujci zapustili Ljubljano. Vratar Jerry Kuhn je bil v soboto zelo jezen. Na naše vprašanje, ali ga bomo še videli v zeleno-belem dresu, ni znal neposredno odgovoriti. Ker igralcem zamujajo plače, Olimpija pa nima več kaj dosti iskati v borbi za končnico, se nekateri že spogledujejo z odhodom v tujino. Če bodo odšli, bo klub pri vsakem privarčeval za tri mesečne plače. »Izkušnje mi pravijo, da ne morem biti ravno optimist. Glede na finančno stanje v klubu močno dvomim, da bomo preostale štiri tekme odigrali v popolni postavi, čeprav bi si tega zelo želel. Verjetno bom o kadrovskih premikih izvedel iz medijev. Obstajajo stvari, ki niso v moji moči, nedvomno pa tudi sam potrebujem nekaj premora, da napolnim baterije. V prihodnjih osmih dneh se bom odklopil od hokeja, nato bomo nadaljevali delo,« je razlagal Ivo Jan in v nadaljevanju dal jasno vedeti, kaj si misli o velikem organizacijskem kaosu, ki vlada v klubu.

Njegova jeza je upravičena, zaveda pa se, da je s tovrstnimi izjavami spet tvegal, da ga bodo v klubu gledali postrani in mu pošiljali neprijetna elektronska sporočila. Jana je zelo zmotilo, da na ogrevanju pred tekmo in med samim potekom obračuna iz zvočnikov ni donela glasba. V Tivoliju je bila smrtna tišina kot na pogrebu, kar je daleč od slovesa, ki ga ponujajo hokejske tekme na takšni ravni. »Očitno je v klubu taka kriza, da moramo varčevati že pri didžeju. Fantje bi si zaslužili več podpore vodilnih v pisarni. Vedno smo dali vse od sebe, a razmere v klubu vsekakor zelo vplivajo tako name kot na moje varovance. Vse težave človeku pridejo v podzavest, zato je težko delati. Kljub temu so fantje odlično reagirali tako na sistem igre kot moje delo, zato si še toliko bolj želim, da bi sezono sklenili v enaki zasedbi,« je še dodal Ivo Jan.

Olimpijo po olimpijskih igrah čakajo še gostovanji v Dornbirnu in Gradcu ter domači preizkušnji z Innsbruckom in KAC. Morebiti tudi vseh osem točk ne bi zadostovalo za napredovanje, saj je veliko odvisno od razpletov na drugih igriščih. Po koncu EBEL sledi mučenje za domačo zvezdico.

EBEL, 6. krog drugega dela, zgornji dom: Dunaj – Linz 1:3 (0:0, 1:3, 0:0), Beljak – Bolzano 6:3 (3:0, 1:3, 2:0), Salzburg – Znojmo 4:2 (2:0, 1:1, 1:1), vrstni red: Salzburg 11, Dunaj 10, Bolzano 9, Linz 7, Znojmo in Beljak po 6, spodnji dom: Telemach Olimpija – Alba Volan 1:4 (0:1, 1:1, 0:2, gledalcev 1800; 0:1 Benk 18/SH1, 0:2 Sarauer 21, 1:2 Verlič 30, 1:3 Kovacs 47, 1:4 Banham 55), Gradec – Innsbruck 2:1 v podaljšku (0:1, 1:0, 0:0, 1:0), KAC – Dornbirn 1:2 (1:0, 0:1, 0:1), vrstni red: Alba 11, KAC in Dornbirn po 9, Gradec 8, Olimpija 6, Innsbruck 5. Pari prihodnjega kroga, ponedeljek, 24. februarja ob 19.15: Dornbirn – Olimpija, Innsbruck – Alba, KAC – Gradec, Znojmo – Bolzano, Dunaj – Salzburg, Linz – Beljak.