Poslovna pot očeta dveh hčera se je začela na nekdanjem mariborskem ministrstvu za malo gospodarstvo in turizem, nadaljevala v Probanki, od leta 2004 do 2008 pa je bil zaposlen v skupini KD Group kot član uprave borzne hiše v Zagrebu. Prvega februarja 2008 se je zaposlil v Varnosti Maribor. Natanko šest let kasneje je našel nov življenjski izziv. Postal je šele četrti predsednik v zgodovini mariborskega alpskega smučarskega klubskega giganta. Pred njim so to funkcijo opravljali Mirko Sitar, Dušan Senčar ter zadnjih 15 let Gorazd Bedrač. Prvi dan je bil za novega predsednika z odpovedjo veleslaloma šokanten, zato se v času pogovora ustnice Štajerca niso niti enkrat raztegnile.

Odločili ste se, da se usedete na stol predsednika kluba, ki nima niti svoje spletne strani in je v velikem finančnem minusu. Zakaj?

Z dosedanjim vodstvom smo prišli do zaključka, da je SK Branik v finančno nezavidljivi situaciji, posledično zaradi povezav s Športnim centrom Pohorje, zato se je znašel v prisilni poravnavi. Klub je izgubil ugled v lokalnem okolju, v katerem je dolga leta pomenil pojem. Želja in ideja celotnega upravnega odbora je, da se klub vrne na stara pota in da se ukvarja izključno s športnotekmovalnim delom ter organizacijo Zlate lisice. Po mojem mnenju je SK Branik eden najpomembnejših slovenskih športnih klubov. V tem trenutku je najpomembnejše, da je predsednik nekdo, ki v preteklosti ni bil vpet v delo kluba, ki nima zamer, ki je pripravljen delati. In ki se zaveda, kaj pomeni SK Branik za Maribor, Štajersko in Slovenijo. Prepričan sem, da je baza dobra, volja je močna. Pomembno je tudi, da so stari branikovci pripravljeni delati. Z novim vetrom je mogoče pritegniti bistveno več ljudi. Zavedam se tudi dejstva, da bodo tako z moje strani kot številnih drugih potrebna enormna odrekanja.

Na redni volilni skupščini kluba ste bili edini kandidat za predsedniško mesto. Kdo bodo vaši najožji sodelavci?

Ožje vodstvo bo poleg predsednika sestavljeno še s tremi podpredsedniki, za katere sem izbral Boštjana Brantuša, Matjaža Kranjca, ki bo zadolžen za športnotekmovalni del, in Srečka Vilarja, ki bo na tej funkciji kot generalni sekretar Zlate lisice. Tej bomo še naprej namenjali velik pomen, saj gre pri tem projektu za našo prepoznavo v mednarodnem okolju ter za povezavo z Mednarodno smučarsko organizacijo. Več kot polovica članov upravnega odbora SK Branik bo novih. Ker moj cilj ni bil, da presekam do sedaj zgrajeno, bodo nekateri stari in uveljavljeni obrazi še naprej opravljali svoje delo.

Katere bodo prve poteze novega vodstva kluba?

Dejstvo je, da je določen del obveznosti SK Branik iz preteklosti prišel z naslova ŠC Pohorje. Sedaj, ko je športni center prešel v last bank, gre za popolno ločenost ŠC Pohorje in SK Branik. Nov upravni odbor bo ta teden začel delo. Naša primarna naloga je, da v skladu z načrtom finančnega prestrukturiranja pripravimo tudi program, ki ga bo treba uskladiti z bankami. S finančnim prestrukturiranjem moramo zagotoviti finančno vzdržno in stabilno poslovanje kluba. Vesel pa sem, da lahko rečem, da strokovni del in trenerska ekipa v klubu delujeta dobro. Kažejo se pozitivni premiki tako v vzgoji mladih smučarjev kot stroki, ki jo vodijo nekdanji odlični tekmovalci. Pohvalimo se lahko, da bodo iz našega kluba v Sočiju nastopili trije olimpijci, in sicer alpska smučarja Ilka Štuhec in Klemen Kosi ter smučar prostega sloga Filip Flisar. Žal se je Boštjan Kline poškodoval v pripravljalnem obdobju olimpijske sezone, kandidat pa je bil tudi Martin Čater.

Lahko že poveste, kaj pomeni odpadla veleslalomska tekma svetovnega pokala Zlate lisice za SK Branik?

Zgodba, ki se je zgodila v Kranjski Gori, je v tem položaju za nas daleč najslabša. Z nadčloveškimi napori smo prišli do tega, da bi lahko tekmo izpeljali, a nam jo je vreme v zadnjem trenutku še enkrat zagodlo. Vse smo naredili prav, nimamo si česa očitati. Dobili smo dodaten boleč udarec. Naloga novega vodstva bo s to odpovedjo še težja.