Odlično je v finalu nastopil tudi Robert Kranjec (243,6 točke), ki je s 17. napredoval celo na peto mesto in s tem ponovil dosežek s sobotne tekme, z današnjim uspehom pa se je prebil tudi med najboljšo deseterico v svetovnem pokalu. V "top 10" sta od Slovencev končala še Jurij Tepeš (234,6), ki je bil osmi, ter Jernej Damjan (234), ki je bil deveti.

V finalu sta pred 37.000 gledalci za lep ekipni uspeh dobro nastopila še Nejc Dežman (228,6), ki je končal na 13. mestu, ter Tomaž Naglič (226), ki je bil 14. Brez finala je danes ostal le Jaka Hvala na 37. mestu. Slovenski skakalci so torej dosegli nov velik ekipni uspeh; ne le, da so se kar štirje uvrstili med najboljšo deseterico, s čimer so ponovili sobotni uspeh, za nameček je bilo vseh šest finalistov uvrščenih med najboljših 15.

Kaj takšnega se ni še nikoli zgodilo

"Res je, vsekakor je za nami lep vikend. Sam sem zelo vesel ekipnega uspeha na današnji tekmi, mislim, da se kaj takšnega, šest fantov med 14, še nikoli ni zgodilo. Kaj naj rečem? Osvojili smo dvojne stopničke, v soboto je na zmagovalnem odru stal Jernej, danes Peter, tako da super," je v pogovoru iz Willingena sporočil glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

"Čar ekipe je ravno v tem, da imamo toliko fantov, ki lahko posežejo po vrhunskih uvrstitvah. Naj se fantje kar sami med seboj zmenijo, kdo bo na kakšni tekmi stal na stopničkah. Danes sem zelo vesel tudi rezultatov Nejca in Tomaža, ki sta lepo stopnjevala svoje nastope. V bistvu so jih vsi fantje, tako da gre vse po načrtu. Najpomembneje je, da stopnjujejo formo, tako da gremo lahko povsem mirno v Soči," je še dejal Janus, ki bo svojim varovancem v ponedeljek namenil počitek, v torek pa bodo odpotovali proti Rusiji.

Stoch znova v rumenem

Stoch je na zadnjih dveh tekmah pred olimpijskimi igrami, ki se bodo v Sočiju s slovesnim odprtjem začele 7. februarja, pobral maksimalen izplen. Vknjižil je dve zmagi zapored, skupno je to zimo zbral štiri, v karieri pa 11, in s tem slekel Prevca ter si znova nadel rumeno majico najboljšega v svetovnem pokalu.

"Še naprej bom na vsaki tekmi dal vse od sebe in si prizadeval, da bi postal še boljši. Za menoj je izjemen vikend z dvema zmagama. A tekmeci so poskrbeli, da sta bili ti zmagi težko prigarani. Na olimpijske igre se grem borit za medalje in vse bom dal od sebe. A videli ste, kako velika konkurenca je v skokih to zimo, tako da medalje ne morem obljubiti," je dejal poljski zvezdnik.

Prevc v Soči razbremenjen

Junak slovenskega tabora Prevc zdaj za Stochom (921 točk) zaostaja za 13 točk, tretji je Japonec Noriaki Kasai (746), ki je bil danes četrti. "Moj prvi skok je bil skorajda popoln, v finalni seriji pa sem skočil s preveč moči in premalo občutka, ki je sicer moje najmočnejše orožje, in za napako sem bil takoj kaznovan," je po tekmi pojasnil Prevc in dodal: "Nisem žalosten, ker sem izgubil rumeno majico vodilnega tik pred Sočijem. Zdaj ne bom imel več dodatnega pritiska, kot bi ga imel kot vodilni tekmovalec v svetovnem pokalu, tako da je to zame dober položaj."

Tako kot na sobotni tekmi je bil drugi Nemec Severin Freund, ki je očitno teden dni pred olimpijskimi igrami spet v dobri formi. "To, da v enem koncu tedna kar dvakrat stopiš na zmagovalni oder, je zelo, zelo lep občutek. To mi veliko pomeni tudi za olimpijske igre in zelo sem vesel, da bom s takšno popotnico odpotoval v Soči. Komaj že čakam na olimpijske boje in z vsakim dnem napetost narašča. Zelo se jih veselim," je dejal Freund.

Willingen je bil zadnja postojanka pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju, kjer smučarske skakalce prva tekma čaka že 9. februarja.