Francija je doma izločila Avstralijo, Nemčija pa na domačem terenu Španijo, ki je nastopila brez prvega igralca sveta Rafaela Nadala, Švica, za katero sta zaigrala oba zvezdnika Roger Federer in Stanislas Wawrinka, pa je bila v Novem Sadu boljša od lanske finalistke Srbije.

Dvakratni branilci naslova Čehi so v Ostravi proti Nizozemski povedli z 2:1, Argentina pred domačimi gledalci zaostaja z 1:2 proti Italiji, po treh dvobojih pa z 2:1 vodijo še Kazahstan, ki igra proti Belgiji, in Velika Britanija, ki s Škotom Andyjem Murrayjem v svoji vrsti igra proti ZDA.

Japonska je v domačem Tokiu napredovala potem, ko je kanadski as Frank Dančević zaradi poškodbe predal dvoboj z japonskim adutom Keiem Nišikorijem, nato pa je Go Soeda odpravil Petra Polanskega s 6:1, 6:4 za napredovanje s 4:1 v zmagah. Izbrani vrsti sta igrali oslabljeni, saj sta reprezentančni nastop zaradi poškodb izpustila 11. igralec sveta, Kanadčan Miloš Raonić, in češki as Vašek Pospišil. Japonska se bo aprila za polfinale merila z zmagovalcem četrtfinalnega obračuna med Češko in Nizozemsko.