Los Angeles je na nasprotna vrata sprožil 35 strelov, Philadelphia le 13, a vseeno zmagala. Junaka tekme sta bila Steve Mason, ki je ubranil 35 strelov, in nekdanji kralj Wayne Simmonds, ki je dosegel stoti gol v ligi NHL. Claude Giroux je zadel 1:58 minute pred koncem tekme in potrdil zmagovalca.

Kralji so na zadnjih šestih tekmah dosegli le tri gole, vse je zabil Kopitar. "Rabimo ta umazan gol," je se je po tekmi slikovito izrazil Tyler Toffoli in nadaljeval: "Mislim, da smo imeli svoje priložnosti, da jih pokopljemo, vendar nismo uspeli. Čas je, da se vrnemo na ustaljene tirnice. Pred olimpijskim premorom sta še dve tekmi, zato se moramo spraviti v pravo smer."

Simmonds ni bil edini igralec pri Philadelphii, ki je že nosil dres Kings. Z Braydenom Schennom sta prvič po juniju 2011 znova zaigrala pred gledalci v Staples Centru. "Malo je bilo težko, ker nisem do takrat poznal nič drugega. Kralji so mi dali priložnost, da zaigram v tej ligi, za to jim bom večno hvaležen. Vendar takoj, ko te zamenjajo, to postane posel. Moraš poizkusiti in pozabiti na preteklost. Svoje srce sem dal Kings, toda zdaj je pri Flyers. Krvavim oranžno. Lepo je bilo videti znane obraze, toda na ledu nismo prijatelji."

Vodilna ekipa lige NHL Anaheim je klonila proti Dallasu z 0:2. Za zmago zvezd sta zadela Trevor Daley in Jamie Benn, junak tekme je bil vratar Dan Ellis, nekdanji član Anaheima, ki je ustavil vseh 26 strelov. "Z njimi sem treniral, zato razumem nekatere stvari, ki jih radi počnejo," je z nasmeškom razložil Ellis. Manj zadovoljen je bil trener Anaheima Bruce Boudreau: "Nismo ustvarili nobenega pritiska. Proti ekipi kot je Dallas, moraš dobiti drsalni boj. Če ga ne dobiš, je njihova hitrost takšna, da se res mučiš."

Dve tekmi sta se končali po kazenskih strelih: St. Louis je s 4:3 premagal Nashville, San Jose pa z 2:1 Chicago. Calgary je po podaljšku s 4:3 premagal Minnesoto, Tampa Bay pa prav tako po podaljšku z 2:1 Montreal. Toronto je bil s 6:3 boljši od Ottawe, Phoenix s 3:1 Pittsburgh, Colorado je s 7:1 razbil Buffalo, Columbus s 4:1 Florido, Boston pa s 4:0 Edmonton.