Od šestih Slovenk na startu šestega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Kranjski Gori sta se v finalno vožnjo uvrstili le dve, Mazejeva in Ferkova, ki se je tako prvič v tej sezoni prebila v slalomski finale. Na drugi progi je ob prihodu v cilj vpisala več kot eno sekundo zaostanka, kljub temu pa je na koncu vpisala svoje prve slalomske točke v tej sezoni.

"Po drugi vožnji sem si želela višje. Glede na moje zadnje slalome moram biti zadovoljna. Vesela sem, da sem bila na domači tekmi bolj sproščena in da sem osvojila točke, kar je dobra popotnica za olimpijske igre," je dejala Ferkova.

Ana Bucik je prvo vožnjo končala na 44. mestu, Katarina Lavtar pa je bila 50. Eli Plut in debitantka Saša Brezovnik sta se pridružili še osmim tekmovalkam, ki prve vožnje niso končale in so odstopile.

Vodilna po prvi vožnji Američanka Mikaela Shiffrin je po ponesrečeni finalni vožnji slalom končala na sedmem mestu. Hansdotterjevi sta se na zmagovalnem odru pridružili Avstrijki Marlies (+ 0,05) in Bernadette Schild (+ 0,15), na drugem in tretjem mestu.

Mazejeva: Nisem bila prava

Šesti slalom sezone svetovnega pokala alpskih smučark je bila tako edina tekma letošnje jubilejne, 50. zlate lisice, ki so jo zaradi pomanjkanja snega prestavili iz Maribora. Zaradi slabega vremena so bili organizatorji tekmovanja prisiljeni odpovedati veleslalom.

Mazejeva, najboljši alpska smučarka v minuli zimi, se je na prvo progo v Podkorenu podala s številko 6, a je že ob prvem vmesnem času za vodilno Shiffrinovo zaostajala več kot sekundo, na drugem vmesnem času slabi dve sekundi, v cilju pa 2,15 sekunde, s čimer je bila daleč najpočasnejša med slalomskimi prvokategornicami. Na drugi progi pa se je odvil najbolj črn scenarij, saj je po vrsti napak v spodnjem delu na koncu odstopila tik pred ciljem.

"Ni šlo, danes nisem opravila svojega dela dobro. Nisem bila prava. Težko je bilo smučati. A tudi taki dnevi pridejo. Kranjska Gora mi ni bila nikoli pisana na kožo in mi očitno nikoli ne bo. V Mariboru je bilo vedno bolje. Včeraj sem si želela tekme, a vreme je odigralo svojo vlogo, če stvari ne gredo pač ne gredo. Čestitke organizatorju, da je vsaj to tekmo spravil pod streho," je v ciljni areni dejala Mazejeva.

V skupnem seštevku svetovnega pokala še naprej vodi Nemka Maria Höfl-Riesch (1079), ki je tekmo končala na 23. mestu, Tina Weirather iz Liechtensteina (943) je druga, tretja pa Avstrijka Anna Fenninger (871). Najboljša Slovenka Mazejeva je na skupno petem mestu. V slalomskem seštevku je vodstvo tudi po kranjskogorski tekmi ohranila Shiffrinova (438), Hansdotterjeva (358) je druga, tretja pa Marlies Schild (325). Mazejeva (119) je v slalomskem seštevku 14.