Zadnja tekma drugega dela lige Ebel pred olimpijsko prekinitvijo - tekmovanje v regionalni ligi se bo nadaljevalo šele po koncu OI v Sočiju - je zeleno-belim prineslo boleč domač poraz in precej zmanjšalo njihovo upanje za skok na eno od prvih dveh mest, ki še vodita v končnico. Po odlični predstavi pred dvema dnevoma v gosteh, ko so še tretjič v sezoni premagali madžarskega tekmeca na njegovem ledu, so Ljubljančani tokrat doma zaigrali bistveno slabše in zasluženo izgubili.

Po uvodni terenski premoči gostov so Ljubljančani zapretili prek Žige Pešuta in Andreja Hebarja, a je njuna strela vratar Zoltan Hetenyi ubranil. Na drugi strni se je izlet Jerryja Kuhna izven vrat sredi tretjine za domače dobro končal, nato pa so imeli na voljo dva "power-playa". Najprej minuto in 13 sekund prednosti z dvema igralcema več, pozneje pa še prednost 5-4. A ne ene ne druge niso izkoristili, to pa se je maščevalo v 18. miniti, ko je Andras Benk ukradel plošček na modri črti in z natančnim strelom ob igralcu manj ugnal domačega vratarja.

Ko so Madžari v začetku druge tretjine takoj zadeli za 2:0, je bilo videti, da bodo zlahka odnesli točke iz Tivolija. Domači so nadaljevali neprepričljivo, zapravili še eno številčno prednost, nato pa je kanček upanja le vzbudil Miha Verlič, ki je tik po izteku kazni za Madžare znižal na 1:2. A kaj, ko so zatem zmaji še enkrat imeli na ledu dva igralca več, pa spet ostali praznih rok, za nameček pa jim je Adam Naglich, ko se je vrnil s klopi za kaznovane, ušel v protinapad in so ga morali ustaviti s prekrškom.

Zadnja tretjina je hitro pokazala, da ta večer zeleno-beli nimajo možnosti za zmago. Madžari so pred glasno skupino svojih navijačev obvladovali tekmo, po novem izletu iz gola vratarja Kuhna pa potisnili plošček v nebranjena vrata za 1:3. Domačim nista pomagali niti novi izključitvi na strani Sape - skupno so imeli na tekmi devet priložnosti v "power-playu", izkoristili pa nobene, tako da je bil četrti gol Sape po hudi napaki domače obrambe le povzetek dogajanja na tekmi.

Pred nadaljevanjem (na sporedu so še štirje krogi, naslednji 24. februarja) ima na prvem mestu Sapa Fehervar 11 točk, Celovec po današnjem porazu z Dornbirnom na drugem devet, prav toliko Dornbirn, četrti je Gradec z osmimi, peta pa Olimpija s šestimi.