Slovenski skakalci so imeli danes v Willingenu odlično priložnost, da ponovijo skupinski uspeh s prejšnjega tedna, ko so v Saporu osvojili prvo, drugo in tretje mesto. Po dobrem izhodišču v prvi seriji, nekoliko slabši od pričakovanj je bil le skok Petra Prevca, jih je tudi v drugo neslo v "podn" in preko 150 metrov, kapitan slovenske "letalske armade" Goran Janus pa se je ob vznožju po vsakem skoku svojih "pilotov" le še bolj in bolj smejal.

A nekaj drobnih napak so si fantje le privoščili. Tepeš je v prvi seriji s 152 metri postavil rekord te skakalnice, v drugo pa "kiksnil" in pristal "šele" na šestem mestu. Drugouvrčeni po prvi seriji, svetovni prvak Poljak Kamil Stoch, je zadržal mirne živce in na koncu zmagal že tretjič v sezoni, tudi Nemec Severin Freund je navdušil domačo množico in se veselil stopničk. Od Slovencev je najbolj napredoval prav Damjan, ki je s sedmega mesta nato pristal na tretjem in še tretjič v tednu dni končal na zmagovalnem odru. Svoja skoka sta v drugo izboljšala tudi Prevc in Kranjec, Slovenija pa je med najboljšimi sedmimi imela kar štiri predstavnike.

"Z današnjo tekmo sem vsekakor zadovoljen. Dosegli smo lep ekipni uspeh, štirje skakalcev med najboljšo sedmerico. Jernej Damjan se je znova uvrstil na stopničke. V finalni seriji smo naše nastope stopnjevali, kar je ta trenutek najpomembneje. Jurij Tepeš je v finalni seriji naredil drobno napako. Zanimivo za skakalnico v Willingenu je to, da v kolikor tekmovalec ne pride z dovolj veliko hitrostjo, enostavno zmanjka metrov. Na koncu je Tepeš s šestim mestom naredil velik premik naprej," je po tekmi dejal glavni trener Janus.

"Vsekakor sem vesel, da so zdaj trije skakalci zelo konstantni, Peter Prevc, Robi Kranjec in Jernej Damjan. Še posebej me veseli tudi za Jurija Tepeša, da se je sestavil. Čeprav je v finalni seriji naredil drobno napako je kljub temu šesti rezultat zelo dober," je še dejal Janus.

Tomaž Naglič s 35. mestom, Nejc Dežman kot 37. in Jaka Hvala z 39. daljavo se danes niso uvrstili v drugo serijo.

Jutri bo v Willingenu na sporedu še ena tekma, prva serija bo na sporedu ob 14.30.