Organizatorjem moškega smuka v St. Moritzu je ponagajala slaba vidljivost, kljub večkratnim prestavitvam začetka starta v vse bolj pozne popoldanske ure se vreme ni izboljšalo in nazadnje Švicarjem ni preostalo drugega, kot da smuk zaradi varnosti in s tem povezanih tveganj za smukače odpovejo.

Če bi ga izpeljali, bi bila v St. Moritzu na sporedu olimpijska smukaška generalka za Soči. Tako pa je bila zadnja smukaška preizkušnja pred Sočijem smuk v Kitzbühlu, kjer je slavil Avstrijec Hannes Reichelt, ki pa je zaradi težav s hrbtom in okrevanja po operaciji nastop v Sočiju moral odpovedati.

St. Moritz je nadomestna lokacija za odpovedani tekmi svetovnega pokala v Garmisch-Partenkirchnu. V Švici bodo v nedeljo vendarle poskusili spraviti pod streho vsaj eno tekmo, veleslalom, na katerem bo slovenske barve branil le Žan Kranjec, čeprav tudi za veleslalom napovedi niso najbolj obetavne. Na startu današnjega smuka so bili trije Slovenci, Rok Perko, Andrej Šporn in Martin Čater.

Smukači so v tej sezoni opravili šest smukov, v posebnem smukaškem seštevku vodi Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je v tej zimi zmagal na smukih v Beaver Creeku in Bormiu.

Po smuku v Sočiju, ki bo 9. februarja, sta na sporedu le še dva smuka, v Kvitfjellu in finale v Lenzerheideju. Mednarodna smučarska zveze še ni sporočila, kje bo izpeljan odpadli smuk iz St. Moritza oziroma Garmischa.