Olimpija je v drugem delu EBEL dvignila raven igre, potem ko je bila v rednem delu velikokrat nekonkurenčna. Kako to?

Bilo je le vprašanje časa, kdaj bomo do potankosti osvojili sistem, ki ga zahteva trener Ivo Jan. Ta sistem je zagotovilo za uspešnost, veliko pa seveda pripomore disciplina. Če ne delamo hujših individualnih napak, imamo ogromno možnosti za zmago. Pravzaprav zelo težko izgubimo, če nam uspe odigrati popolno. Zdaj smo v situaciji, ko je vsaka naslednja tekma že odločilna, zato moramo igrati pametno.

Vam ugaja pritisk?

Imamo kar nekaj igralcev, ki so v svojih karierah odigrali celo vrsto pomembnih tekem. Meni takšne tekme veliko bolj ustrezajo kot tiste, ko nimamo nobenih možnosti za napredovanje. Prepričan sem, da se vsi fantje zavedamo, kaj nam lahko prinese nastop v končnici, zato moramo stisniti od sebe še malce več kot običajno.

Ali še bolj strnete vrste, ker imate na papirju najslabše moštvo v EBEL?

Močnejše nas naredi že to, da nihče ne verjame v nas. V naši slačilnici je seveda drugače, trener nam dopoveduje, da smo sposobni marsičesa. Dodatno nas podžge misel, kakšno presenečenje bi pravzaprav pripravili, če bi se uvrstili v četrtfinale. Smo pa trdno na tleh in se zavedamo, da nismo še ničesar naredili. Čaka nas še pet tekem, vsako bomo vzeli resno in na koncu sešteli točke.

V tej sezoni ni prijetno biti hokejist Olimpije, saj je v klubu cel kup pomanjkljivosti, vendar igralci se javno ne pritožujete.

Kaj pa bi sploh imeli od tega? Tukaj ne najdem pravega odgovora. Enostavno imamo radi hokej. Ko pridemo v garderobo, skušamo pozabiti na vse težave in se osredotočiti zgolj na igro. Res je, da nam ni šlo najbolje v rednem delu sezone, vendar fantje smo med seboj resnično zelo povezani. Zdaj, ko gre zares, smo še bolj stopili skupaj. Vsem želimo pokazati, da nekaj veljamo.

Ivo Jan je pred kratkim rekel, da v ključnem delu sezone od igralcev pričakuje, da mu boste z zmagami povrnili zaupanje, ki ga gojite drug do drugega.

Zagotovo. Mislim, da se v drugem delu EBEL ravno to dogaja. Borimo se do zadnjega, čeprav se nam dostikrat ne izide po načrtih. Spremenila se je disciplina v igri. V četrtek na Madžarskem smo se do potankosti držali sistema, napak je bilo resnično malo.

Pričakujete danes podobno tekmo, ko vam bo Alba vrnila gostovanje?

Tekmec se bo na vsak način želel maščevati za četrtkov visok poraz, vendar to tekmo moramo zdaj pozabiti. Danes nas čaka povsem nova zgodba in nikar ne mislite, da se bomo sprehodili do novega para točk. To bo hud boj skozi vseh šestdeset minut.

Madžari so v četrtek izgubljali živce, ko ste jim polnili mrežo.

Zagotovo bi jim lahko odgovorili na isti način, vendar s tem bi se zgolj spustili na njihovo raven igre, kar pri tako visokem vodstvu ne bi imelo pravega smisla. Nikakor se ne mislimo obremenjevati s tekmeci, ampak moramo mislili zgolj nase. Če bodo spet provocirali, pa dobro vedo, da se znamo postaviti zase. Pomembno je le, da tekmo pripeljemo do zmage. Kdo bo koga pretepel, niti ni toliko pomembno.

Ste v dobri strelski formi. Lahko navijačem obljubite nov hat-trick?

Dokler bomo zmagovali, je povsem vseeno, kdo se bo vpisoval med strelce. Na Madžarskem sem bil jaz tisti srečnež, ki je zadel trikrat, naslednjič bo morda kdo drug.