Nenavaden prostor (na igrišču v Stožicah namesto v tiskovnem središču) in čas (ob 18.30 namesto v opoldanskih urah) so si v klubu izbrali za novinarsko konferenco pred prvo tekmo v skupini smrti. A namesto Larvika je bila večina vprašanj usmerjena na Krimove velike igralske in denarne težave. »Mislim, da smo malce zgrešili temo novinarske konference. Prepričan sem bil, da se bomo pogovarjali o Larviku, za druge zadeve bo še dovolj časa. A je vaša novinarska pravica, da sprašujete tudi o teh zadevah,« je sredi druženja s sedmo silo dejal trener Tone Tiselj.

»Larvik je ekipa, ki med vsemi v ligi prvakinj največ zadetkov doseže iz (pol)protinapadov. Zato moramo v napadu odigrati maksimalno zbrano in potrpežljivo ter s čim manj napakami, kajti Norvežanke skoraj vsako kaznujejo. Zelo pomembno bo tudi pravočasno vračanje v obrambo. Čim več moramo igrati šest na šest, le tako smo lahko konkurenčni,« napoveduje Tiselj, ki bo imel v igralskem kadru kljub nedavni virozi in lažjim težavam Nine Wörz na razpolago (z izjemo Jelene Grubišić) vse rokometašice. Pri Larviku, evropskem prvaku iz leta 2011, ni več 39-letne Tonje Larsen, zaščitnega znaka kluba, po poškodbah pa se vračata Nora Mörk in Cecilia Leganger, nekdanja Krimova vratarka. Larvikov igralski kader je vrhunski, saj ga sestavlja kopica reprezentantk Norveške (med njimi sta tudi Gro Hammerseng in Anja Edin, ki sta se pred časom tudi uradno poročili druga z drugo in nosita oba priimka), tujki pa sta le Danki Kristina Bille, nekdanja igralka Krima, in njena rojakinja, vratarka Lene Rantala, stara že 45 let.

V zadnjih dveh sezonah sta se Krim in Larvik pomerila štirikrat, izid v zmagah pa je 3:1 za Norvežanke. V sezoni 2011/12 je v prvem delu tekmovanja Larvik zmagal tako doma (31:19) kot v gosteh (22:19), v polfinalu v minuli sezoni pa je Krim po zmagi na Norveškem (24:22) nepričakovano doživel polom v Stožicah (19:27). »Prvo lansko polfinalno tekmo smo odigrale vrhunsko, povratno pa katastrofalno. Seveda se raje spominjamo naše boljše predstave, ki jo bomo poskušale tokrat ponoviti, prav tako tudi zmago. In to je bilo tudi naše vodilo v pripravah na tekmo,« pravi vratarka Sergeja Stefanišin, ki ima tekmici v Romunki Talidi Tolnai in Slovenki Miši Marinček, medtem ko Hrvatica Jelena Grubišić po poškodbi in operaciji kolena še ni nared. »Gruba« se še ni pridružila prvi ekipi in trenira po posebnem programu, težave pa ji povzroča delno otečeno koleno.

V sezoni, ko klub praznuje 30-letnico delovanja, se je znašel v težkem položaju. »Ker so tuji mediji začeli pisati grde in neresnične stvari, kot je zamujanje petih plač in podobno, smo se odzvali z izjavo za javnost. V njej smo zapisali resnico in v tem ne vidim nič slabega. Odzivi so bili tako pozitivni kot negativni, a zgodovina kluba je pokazala, da so bile vse igralke, ki so odšle, v celoti izplačane. Zagotavljam, da bo tako tudi po tej sezoni,« pravi direktor Goran Dujić. Klub igralkam dolguje dve plači (to ni prvič v tej sezoni, priznava Dujić), a dodaja: »To bo urejeno v desetih dneh, mogoče še prej. Potem bomo spet prišli na raven, da lahko normalno delamo in živimo. V naslednji sezoni se bomo 'igrali' s toliko denarja, kolikor ga bomo imeli na razpolago. Proračun bo za 30, 35 odstotkov nižji, a še vedno dovolj velik, da bomo konkurenčni v Evropi.«