Na sobotnem veleslalomu bodo tekmovale Mazejeva, Ferkova, Lavtarjeva, Bucikova, Brezovnikova in Plutova, v nedeljo na veleslalomu pa Mazejeva, Drevova, Lavtarjeva, Robnikova, Brezovnikova in Plutova.

Tina tokrat z več energije

Tina Maze, lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala, si po po uspešnem prejšnjem tednu, ko je v Cortini d'Ampezzo prvič v tej zimi stala na najvišji zmagovalni stopnički, želi, da bi pred olimpijskimi igrami v Sočiju napredovala tudi v tehničnih disciplinah. "Zmagovalne stopničke sem pred dvema letoma v Kranjski Gori za las zgrešila. Tokrat si želim, da bi šlo bolje. V Cortini smo naredili velik korak naprej in gremo v prvo smer. Predvsem pa sem vesela, da smo zadnje dni naredili dobre treninge v tehničnih disciplinah. Po vseh teh pozitivnih premikih v zadnjem obdobju bom še lažje nastopila na domači tekmi. To bo povsem drugo tekmovanje, kot običajno. Imam veliko več energijo, ki mi jo dajo navijači, ki pridejo in navijejo zame," je zatrdila Mazejeva.

Optimistične tudi Ferkova, Drevova in Lavtarjeva

Tudi Maruša Ferk je v Cortini dobro tekmovala: "Prejšnji teden je bil zame zelo uspešen. Zelo sem zadovoljna s svojim smučanjem, kar mi daje dodatni zagon pred naslednjimi tekmami." Lavtarjeva se je prav tako uvrstila v slovensko olimpijsko reprezentanco: "Želim si, da bi v Kranjski Gori naredila največ, kar sem trenutno sposobna. Tekma doma mi veliko pomeni, saj me lahko spremljajo tudi domači."

Ani Drev se ni uspelo uvrstiti na OI, muči pa jo tudi poškodba kolena. "Sem kljub vsemu optimistka in z veseljem pričakujem kranjskogorsko tekmo. Tu sem vedno z veseljem tekmovala in pričakujem kakšno točko." Plutova si želi, da bi lahko sproščeno napadala in upa, da bo nastopila v obeh vožnjah. Novinka Saša Brezovnik pa upa, da bi bila nervoza na startu manjša, kot je te čas.

Pogrešali bodo Štuhčevo

"Žal nas pestijo poškodbe in manjka Ilka Šuhec, od katere smo pričakovali precej na veleslalomu. Opravila je že tri treninge in lepo napreduje. Drevova ima težave s kolenom in ne more tekmovati na taki ravni, kot si želimo. Lavtarjeva in Robnikova pa sta na tekmah evropskega pokala pokazali nekaj dobrih voženj in pričakujem, da se bosta uvrstili v trideseterico. Za nas je sicer najlepše tekmovati doma. Dekleta bodo spodbujali tudi domači in zato vse zelo rade nastopajo. Veseli smo, da je tekma ostala doma. Potrudili se bomo, da bomo nastopili po najboljših močeh," je napovedal Denis Šteharnik, trener tehničnih disciplin v slovenski ženski reprezentanci.