Cilj mentorskega programa je, da vključene iniciative razširijo svoje delovanje v tujino in dosežejo vsaj milijon uporabnikov. Ekipa Ustvarjalnika si bo tako poleti v Koloradu pod mentorstvom strokovnjakov s področja socialnega podjetništva prizadevala, da svoje podjetniške delavnice razširi v čim več držav. Pospeševalnik Unreasonable Institute bo pomagal z iskanjem ključnih partnerjev in finančnih sredstev.

Kot pravi vodja Ustvarjalnika Matija Goljar, gre za prvi primer, da je kakšno slovensko socialno podjetje prejelo tako obsežno podporo iz tujine. Prepričan je, da je Ustvarjalnikov model podjetniških krožkov s tem prejel priznanje za svojo inovativnost in učinkovitost v boju zoper brezposelnost med mladimi, ki velja za enega najbolj perečih problemov razvite družbe.

"To je na prvem mestu priznanje za vse prostovoljce, ki se že peto leto trudijo mladim pokazati, da je kljub gospodarski krizi možno uspeti. Ponosen sem na našo ekipo, ki je pripravljena tudi brez plačila delati z mladimi in jim tako olajšati vstop na trg dela," je ob tem dejal Goljar.

Ustvarjalnik podjetniške krožke za mlade organizira peto leto. Letos je v aktivnosti vključenih več kot 50 šol, zmagovalce oziroma najboljši dijaški startup pa bodo razglasili na konferenci, ki bo potekala maja.