Med ključnimi igralci za zmago Pittsburgha je bil vratar Jeff Zatkoff, ki je bil član Los Angelesa kar štiri leta, a nikoli ni zanj zaigral v ligi NHL, saj je bil vedno posojen v nižje lige. Tokrat je nekdanjim soigralcem iz Kalifornije obranil 30 od skupno 31 strelov na svoj gol in se z ekipo veselil 10. zaporedne zmage po rednem delu tekme.

"Zmaga proti ekipi, kjer nekaj fantov res dobro poznaš, je nekaj posebnega," je po tekmi dejal Zatkoff, ki se je posebej izkazal v zadnji tretjini, ko je Kopitarju in Justinu Williamsu obranil izraziti priložnosti ter gostiteljem preprečil, da bi se približali in morda še obrnili potek dogajanja na ledeni ploskvi. "Temu klubu veliko dolgujem. Z odličnima trenerjema sem delal pet, šest let in dobil priložnost, da igram v Manchestru. Z Los Angelesom se sicer ni izšlo, a dobil sem priložnost za nov start pri Pittsburghu," je še dejal prvi igralec tekme.

Pittsburgh, ki je nazadnje gostoval v Los Angelesu novembra 2011, je povedel že v prvi minuti po golu Jevgenija Malkina, a je Kopitar sredi tretjine poskrbel za izenačenje. Že v 11. in 12. minuti pa sta Chris Kunitz in Jussi Jokinen, ki je pri prejšnjih golih sodeloval kot podajalec, poskrbela za vodstvo s 3:1. V drugi tretjini je končni izidi postavil Tanner Glass.

Los Angeles v boju za končnico, kamor vodi prvih osem mest, ostaja šesti na zahodu. Prednost pred devetouvrščenim Phoenixom pa ostaja šest točk, za kar je poskrbel Buffalo, ki se je na gostovanju v Arizoni veselil zmage s 3:2. Gostitelji so na tekmi vodili z 2:1, v zadnjem delu pa je zmagovalca ob igralcu manj na ledu odločil Zimgus Girgensons.

Že v soboto bo naslednji nasprotnik Los Angelesa Philadelphia, ki je na gostovanju v Anaheimu izgubila z vodilno ekipo lige s 3:5. Skupaj je bilo na sporedu kar 10 tekem, "največ" pa so za nakup vstopnice dobili gledalci v Dallasu, kjer pa se tekma v podaljšku ni razpletla po njihovih željah. Gostujoči New Jersey je po zaslugi Patricka Eliasa iz Teksasa po 40 sekundah dodatnega dela slavil s 3:2. Izgubil je tudi Boston, vodilna ekipa atlantske skupine, ki jo je s 4:1 ugnal Montreal.

Ostali izidi: Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 6:3, Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 5:2, Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 5:3, Colorado Avalanche - Minnesota Wild 5:4 in Calgary Flames - San Jose Sharks 4:1.