V drugem delu so Ljubljančani doslej pokazali bistveno boljše predstave kot večji del sezone. Z izjemo tekme v Innsbrucku so v zadnjih dneh stopnjevali formo, na zadnji domači je blestel branilec Nick Ross s štirimi zadetki proti Dornbirnu, tokrat pa so zeleno-beli dobesedno ponižali madžarskega predstavnika v tem tekmovanju in dosegli najvišjo zmago v gosteh v tej sezoni.

Današnjo tekmo, s katero je drugi del lige Ebel dosegel polovico, je vsaka ekipa začela z velikimi pričakovanji. Domača zato, ker je bila po štirih krogih neporažena na prvem mestu, gostujoča pa zato, ker so bili prav Madžari v tej sezoni njena najboljša stranka (Olimpija je dobila tri od štirih tekem in obe v gosteh).

Že v uvodnih minutah so gostje pokazali, da jih zanima samo zmaga, Sapa pa je takoj nakazala, da bo dvoboj z njene strani grob, toda nalet v glavo Gala Korena na začetku tekme je ostal nekaznovan. Sodniki so sicer pozneje z ostrim kriterijem umirjali živčne domače igralce, ki so precej časa presedeli na kazenski klopi.

Hiter gol Andreja Hebarja je še sprožil hiter odgovor Andrewa Sarauerja, toda v nadaljevanju je bila igra vse bolj enosmerna. Ken Ograjenšek je že 19 sekund pozneje spet zadel, ko pa je isti igralec pred koncem tretjine povišal na 3:1, so domači začutili, da se jim ne piše nič dobrega.

Druga tretjina je bila za goste sanjska. Prav vse, kar so izpeljali pred vrati Madžarov, so spremenili v zadetek. Luknjali so nezbrano madžarsko obrambo, vratarja Zoltana Hetenyja je po šestih prejetih zadetkih zamenjal Miklos Rajna, ki pa tudi ni mogel preprečiti poloma. Nemočni Madžari so stresali jezo z grobostjo in prekrški, Ljubljančani pa so znali kaznovati tudi to in so zadeli še z igralcem več, piko na i izjemnemu večeru v Szekesfehervarju pa je postavil Hebar s svojim tretjim golom s kazenskega strela v 36. minuti.

To je bil tudi zadnji gol zeleno-belih, ki so nato v zadnji tretjini razumljivo znižali ritem. Vseeno so znali obdržati prednost, Sapa pa razen minimalnega estetskega znižanja v 43. minuti ni naredila nič.

Na lestvici skupine od 7. do 12. mesta se je ljubljanska ekipa pomaknila na četrto mesto, z le točko zaostanka za Dornbirnom in tremi za Sapo ter Celovcem.

Ljubljančani bodo imeli že čez dva dni priložnost za nadgradnjo današnje zmage še v Tivoliju, ko se bosta ista tekmeca pomerila zadnjič pred večtedenskim olimpijskim premorom.

"Začeli smo dobro, tako kot smo se zmenili. Oni so delali napake, mi pa smo hitro povedli s 3:1 in tudi v nadaljevanju smo se držali istega sistema igre. Na koncu so oni igrali zelo grdo, a niso mogli spremeniti tekme. Ta zmaga ne spreminja ničesar, tudi na naslednji tekmi moramo igrati tako, kot znamo in kot smo se danes dogovorili," je novo uspešno gostovanje pri Sapi ocenil eden od junakov pri zmajih Ken Ograjenšek.