Koncesionarji rednega vzdrževanja državnih cest so po navodilu direkcije za ceste v soboto postavili prometno signalizacijo za vzpostavitev izmenično enosmernega prometa na štirih mostovih – v Mednem, pri Skrlinovem gradu, v Prestranku in na Vidmu. Na direkciji za ceste so povedali, da so neznanci iz semaforske naprave pred mostom na Vidmu odstranili akumulator, tako da semafor ni več deloval. »S tem niso povzročili samo znatne materialne škode, ampak so tudi ogrozili varnost vseh udeležencev v prometu in odvijanje prometa,« so opozorili na direkciji, kjer apelirajo na storilce, naj s tovrstnim početjem prenehajo, saj povzročeno škodo plačujemo vsi davkoplačevalci.

Vandali se sicer nad postavljeno prometno signalizacijo na premostitvenih objektih znašajo že vse od uvedbe ukrepa za omejitev skupne dovoljene teže, ki velja na enajstih mostovih. V več primerih so namreč poškodovali ali zlonamerno zamenjali prometno signalizacijo.

Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da so bili obveščeni o tatvini akumulatorja na Vidmu in da storilec kaznivega dejanja še ni odkrit. Vinko Stojnšek je pojasnil, da so – dokler pristojne službe ukradenega akumulatorja niso nadomestile z novim – promet usmerjali policisti. Ti so po besedah Stojnška na »začasnih zaporah« Videm in Medno prav tako prisotni vsak dan ob jutranjih in popoldanskih konicah, kjer poskušajo skupaj z delavci direkcije za ceste zmanjšati zastoje oziroma pospeševati promet. val