Kehmova je v izjavi za javnost opozorila, da utegne proces prebujanja nekdanjega voznika formule 1 trajati dlje časa, hkrati pa medije znova pozvala, da upoštevajo zasebnost družine.

Optimistično novico glede Schumacherjevega zdravstvenega stanja je Kehmova sporočila en mesec po nesreči Nemca, ki se je hudo poškodoval na smučišču Marbel v francoskih Alpah. Zaradi hudih poškodb glave, poškodovani je imel obe polovici možganov, so se zdravniki odločili, da 45-letnika dajo v umetno komo.

L'Equipe ne laže

Novico o prebujanju Nemca iz kome je včeraj sicer prvi objavil že francoski L'Equpe, a je Kehmova takrat vse še zanikala, danes pa vendarle potrdila.

L'Equipe je tudi danes ponudil več informacij od uradne izjave, saj ugledni francoski časnik poroča, da je Schumacher med nevrološkim pregledom za kratko odprl oči, kar naj bi bil dober znak. Nemca bodo zdravniki sedaj počasi uvedli v t.i. letargično stanje, v katerem bo z deli telesa že lahko komuniciral z okoljem. Njegove odzive na postopek zbujanja iz kome bodo zdravniki ves čas budno nadzorovali in jih spodbujali s preprostimi ukazi, denimo da naj odpre in zapre oči ali stisne dlan v pest, piše L'Equipe.

Da so poročanja L'Equipa točna, je danes zatrdil glavni urednik Jeremie Arbona: »Imamo zanesljive vire iz bolnice, zato smo v vse, kar smo objavili, stoodstotno prepričani, da je resnično.«