Newyorčani so se navkljub temperaturam pod ničlo v velikem številu zbrali na svojem kultnem štadionu za baseball, obračun mestnih tekmecev pa se je po zaslugi 31-letnega švedskega vratarja, ki ga ljubkovalno kličejo "kralj Henrik" končala z zmago "gostujočega" moštva iz Madison Square Gardna. Lundqvist je v prvi tretjini zaustavil deset, v drugi ubranil 14 od 15 strelov, v zadnjih dvajsetih minutah pa dodal še preostale šest obrambe.

"Malo me je zeblo, a bilo je super, vznemirljivo, odlično smo se zabavali, pa še zmagali smo," je po zmagi med drugim dejal nasmejani Lundqvist, ki je navkljub manjšemu številu obramb "zasenčil" svojega ruskega vratarskega tekmeca Jevgenija Nabokova, ki je ubranil 32 strelov, a prejel dva gola.

V severnoameriški ligi NHL sta bila v noči na četrtek na sporedu še dva dvoboja. Edmonton je na domačem ledu premagal San Jose s 3:0, Chicago pa je zmagal v Vancouvru s 5:2.

Na obračun v Edmontonu je padel rekord NHL v številu ubranjenih strelov. Zanj je poskrbel domači vratar Ben Scrivens, ki je ubranil neverjetnih 59 strelov hokejistov iz San Joseja ter izboljšal doslej rekordno znamko vratarja Mika Smitha (Phoenix), ki je 3. aprila leta 2012 na tekmi s Columbusom zaustavil 54 obramb. Za gostitelje so gole dosegli Justin Schultz, Taylor Hall in Jordan Eberle.

Vancouver je dobro začel dvoboj proti Chicagu, po vodstvu z 2:0 pa je na ledu zagospodarila gostujoča zasedba iz vetrovnega mesta in zadržala drugo mesto v zahodni konferenci. Za zadnje osvajalce Stanleyjevega pokala je dva gola dosegel Brandon Saad, po enega Marian Hossa, Jonathan Toews in Patrick Sharp, za domače pa Chris Higgins in Tom Sestito.