Olimpija se tolaži, da je v Szekesfehervarju nepremagana že skoraj dve leti. Slovenskim prvakom običajno ustreza madžarski sistem igre, a ker imajo v tem trenutku ogromno težav, povrhu pa so v nezavidljivem položaju, bodo morali za nov uspeh prikazati najboljšo tekmo sezone. Še vedno bo manjkal kaznovani Pascal Morency, do konca sezone je poškodovan Judd Blackwater, naslednje tri tekme pa se bo hladil novinec Rok Leber. Nepredstavljivo je, kaj je mladi hokejist mislil v nedeljo zvečer, ko je tako nespametno s kolenom startal v tekmeca na nasprotnikovi polovici, ko je Olimpija imela ugoden izid in pobudo. Verjetno gre prekršek pripisati neizkušenosti, vsekakor pa je kazen upravičena, čeprav se v Tivoliju slišijo namigovanja o teorijah zarote, kakor da liga samo čaka na trenutek, da kaznuje Olimpijo.

Trenerju Ivu Janu je še danes žal za zadnji poraz v Innsbrucku, ki je bil posledica hudih individualnih napak v obrambi. Jan si zelo želi, da bi njegovo moštvo na daljši premor v času olimpijskih iger odšlo z realnimi možnostmi za uvrstitev v končnico, vendar bi za kaj takega potreboval ne le današnjo zmago, pač pa tudi uspeh v soboto zvečer, ko bo Alba Olimpiji vrnila gostovanje v Tivoliju. »Tega se vsi zelo dobro zavedamo. Morali bomo biti stoodstotni od prvega do zadnjega moža,« pravi Ivo Jan in veliko upov polaga na dobro dnevno formo vratarja Jerryja Kuhna. Američan je na zadnjih tekmah nestanoviten, saj zna prejeti poceni gole, obenem pa mu lahko že na isti tekmi uspe nekaj neverjetnih obramb. Ni nezanemarljivo, da na Madžarskem še ni izgubil.

Dodajmo, da je bilo na zadnjih domačih tekmah Olimpije veliko vprašanj, zakaj je klub zamenjal napovedovalca. Obiskovalci zelo pogrešajo poznani glas Jožeta Rojka, ki je na tivolskih tekmah delal kar 35 let. Kot smo izvedeli, je direktor kluba Matjaž Sekelj prek kurirja že v Sarajevu naročil Rojku, naj se ne pritakne mikrofona. Zanimivo, da to sploh ni edini primer podcenjevalnega odnosa vodstva Olimpije do ljudi, ki že toliko let živijo za ljubljanski hokej.